• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Beyazıt`ta Suriye protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Beyazıt Meydanı`nda Esed yönetiminin sivil halka yönelik şiddet politikalarını protesto etti. Türkiye`de yaşayan Suriyeliler ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı protesto gösterisinde Esed` rejiminin adalet ve özgürlük taleplerini tanklarla bastırmaya çalıştığı vurgulandı. Yapılan konuşmalarda Esed rejimi ile mücadelede dünya kamuoyundan destek istendi.
 
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu`nun düzenlediği protesto gösterisine Türkiye`de yaşayan Suriyeliler de katıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve Baas rejimi aleyhinde slogan atan kalabalık, açtığı pankart ve dövizlerle Suriye`de yaşanan şiddete dikkat çekti. Yapılan açıklamada, "Suriye`nin muhtelif şehirlerinde her gün yeni katliam haberleri geliyor.
 
Bilhassa Cuma ve cenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri kanlı bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Sivil barışıl eylemlere karşı rejim güçlerince gerçekleştirilen vahşice saldırılarda her defasında onlarca sivil hayatını kaybediyor. Hiçbir hukuk prosedürü işletilmeksizin yürütülen kitlesel tutuklama ve işkence kampanyalarıyla halk sindirilmek isteniyor." denildi.
 
Suriye Ulusal konseyi Dış İlişkiler komitesi üyesi Halid Hoca da yaptığı konuşmada, dünya kamuoyunun Suriye halkının yanında yer almasını istedi. Humus kentinin etrafında bir aydır hendek kazıldığını belirten Hoca, "Humus`ta büyük bir katliam için hazırlık yapılıyor. Kazılan hendek 10 kilometreyi aştı.
 
Bununla amaçlanan olası bir katliam durumunda Humusluların kaçmasını engellemek. Esed rejimine karşı bu halka sahip çıkın. Suriye`de kıyım devam ediyor. Dünyada tüm kurumlar el ele versin bu coğrafyada bu kıyıma son verelim." dedi.
 
Protesto gösterisinde, okunan marşlar ve ağıtlarla Suriye halkına destek mesajları verildi. Yaklaşık iki saat süren protesto gösterisi olaysız şekilde sona erdi.
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/12/11/Resim_1323618014.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir