• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
Erdoğan CNN International`a konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN`e yaptığı açıklamada Türkiye`nin 2.2 milyon Suriyeli`ye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Bu mülteciler Avrupa`ya gitse ne olur” dedi. Türkiye`nin ağır bir yükü omuzladığını kaydeden Erdoğan, Avrupa`yı mültecileri Ege`de ölüme terk etmekle suçladı.

2 MİLYON SURİYELİ AVRUPA'YA YÜRÜRSE..
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunda ağır bir yük taşıdıklarını belirterek, “Türkiye`deki 2.2 milyon Suriyeli Avrupa`ya yürürse ne olacak?” diye sordu.

RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ VARLIĞI
CNN`den Hala Gorani`nin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya`nın Suriye`deki hava saldırılarını değerlendirdi.

Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Erdoğan, Rusya`nın Suriye`deki faaliyetlerinin Türkiye`de güvenlik riski yarattığını ve bu konuyu Moskova ile paylaştıklarını fakat uygulamaya yansımadığını ifade etti.

PUTİN'LE ANTALYA'DA GÖRÜŞECEĞİM
Antalya`daki G-20 zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini kaydetti.

Rusya`yı ılımlı muhalifleri hedef almakla suçlayan Erdoğan, Gorani`nin “Bazıları da sizi IŞİD`le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor” sözleri üzerine, “Nusra Cephesi de IŞİD`le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz. İyi terörist, kötü terörist olmaz” diye konuştu.

ABD`nin Suriye`de güvenli bölge fikrine uzak olduğunu anımsatan Gorani`nin, “Sayın Erdoğan, bunu elde etmeye yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz” sorusuna da Türkiye`nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve bu konuda gereken adımları gereken zamanda atacakları yanıtını verdi.

AVRUPA MÜLTECİLER BOĞULSUN DİYOR
Türkiye`nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını vurgulayan Erdoğan, “Gayrısafi milli hasılası Türkiye`den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege`de, Akdeniz`de boğulsunlar diyorlar” dedi. Avrupa`nın mülteci sorunu konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan “2.2 milyon Suriyeli, Avrupa`ya yürürse ne olacak” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir