• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Almanya`da Kerbela Şehitleri Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Geislingen`de ilk defa düzenlenen programa çevre illerde yaşayan Müslümanların yanı sıra, ilçede yaşayan Müslümanların da ilgi gösterdiği görüldü.
 
Etkinlik sunucunun Program akışı hakkında kısa bilgi vermesinin ardından Süleyman hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı.
 
Daha sonra teşrif eden davetlilere hoş geldin konuşması akabinde, okunan Cevşeni Kebir salonda duygulu anlara yerini bırakırken, ilahi sanatçısı Ömer` in okuduğu ilahi ve ezgiler programa farklı bir renk kattı. Kürtçe Kerbu bela üzerine ve bugünün Kerbalaları arasında bir muvazene sohbeti düzenleyen Yusuf hoca; "Kerbala iyilerin ve kötülerin arasında savaştır. Kerbala zalimlerin ve Mazlumların arasında yapılan cihattır." dedi. Yusuf Hoca, İmam Hüseyin ve arkadaşlarının dostlarınca yalnız bırakıldığını, Fırat`ın akan suyuna rağmen susuz kaldığını ve Kerbu bela`nın bitmediğini bugün de Kerbu belaların var olduğunu ifade etti.
 
Programın ikinci bölümünde video -resim slayt gösterileriyle Kerbu bela resm edilirken, Kerbela üzerine yakılmış Kürtçe ağıtlar solunda bulunan misafirler tarafından hüzün ile dinlendi.
 
Daha sonra siyer araştırmacısı Ahmet hoca Türkçe Kerbala faciasını siyer tadında anlatarak salonda bulunan misafirlerle adeta kerbu bela topraklarında yaşanan olayları yeniden yaşattı.
Ahmed hoca : Muaviye ölmeden önce oğlu yezide zorla biad edilmesini ve öldükten sonrada Yezid`in insanlara zulmederek başta Hz imam Hüseyin`in ona biat etmesini aksi takdirde öldürüleceği emrini verdiğini" ifade ederek, Kerbela`nın mebdesi ile nihayetinde olan olaylara değindi.
 
Peygamberimiz Hz Muhammed`in (SAV) torunu İmam Hüseyin`in ve ehli beyti`nin nasıl katledildiğini anlatan Ahmet hoca; Ehli beytin güzide bahadırlarının teker teker meydanlara korkmadan izzetlice savaşarak nasıl şehid olduklarını anlatırken salonda duygular hat safhaya yükseldi.
 
Hz imam`ın şehadeti, Zeyneb`in feryadı ve ehli beytin kadın ve cocuklarının nasıl esir duşdüğünü anlatmaya çalışırken başta ahmed hoca olmak kaydıyla salonda göz yaşlarını tutamayan Müslümanlar Yezid`e lanetler yağdırdılar.

Programın sonunda okunan duada zalimlere lanet, mumin ve mustazafların birliği için dualar okunduktan sonra, programı tertipleyen Geislingen`de yaşayan Müslümanlar tarafından, tüm davatlilere yemek ikram edildi.

Yaklaşık 3 saat devam eden program ilk olması hasebiyle katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, katılımcılara yapılan Aşure ikramıyla son buldu.
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30230.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30229.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30228.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30226.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30225.jpg
 
(Mustafa Sabıreri - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir