• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
İran: `Olası Saldırıda Füze Kalkanını Vururuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN - İran Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili Hüseyini İbrahimi, İran`da yayın yapan Şark gazetesine yaptığı açıklamada, İran`a yönelik olası bir saldırıda Malatya`daki füze kalkanı sistemini hedef alacakları söyledi.
 
İran silahlı güçlerinin Türkiye`de kurulması kesinleşen füze kalkanı sistemini etkisizleştirmek için planlarının olduğunu ifade eden İbrahimi, ülkelerine yönelik her hangi bir saldırı durumunda füze kalkanının hedef alınmasının İran`ın doğal hakkı olduğunu ve kesinlikle bunun yapılacağını kaydetti.
 
Füze kalkanının amacının İsrail`i korumak olduğunu dile getiren İbrahimi, Türkiye`nin sistemin kendi topraklarında kurulmasına izin vermemesi gerektiğini belirterek, "İran, füze kalkanının Türkiye`de kurulması gündeme geldiğin itibaren bu işin kötü sonuçları hakkında Ankara`ya uyarılarda bulundu" dedi.
 
Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade de iki hafta önce yaptığı açıklamada, "Olası saldırıda ilk önce Türkiye`deki NATO füze kalkanını vururuz. daha sonra diğer hedefler yöneliriz" demişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir