• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Hamas, 24. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - İslami Direniş Hareketi (Hamas) 24. kuruluş yıldönümünü Arap Baharı`nın estirdiği devrim rüzgarları ve birçok ülkede İslami hareketlerin kazandığı zaferlerle birlikte kutlarken, önümüzdeki dönemin, işgalciyle mücadelede, harekete yeni ufuklar açacağı ve imkanlar sunacağı ifade ediliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Hamas liderlerinden Dr. Salah El-Berdevil, İslamcı partilerin seçimleri kazanmasının Filistin davasına destek yolunda olumlu yansımaları olacağını söyledi.
 
Salah El-Berdevil, "Arap rejimlerinin baskı ve zulüm politikaları nedeniyle İslami akımlar ortada görünmüyordu. Bu baskıcı rejimler ortadan kalkınca İslamcı partiler yüzeye çıktı" dedi.
 
Düşünürlerden ve analistlerden birçoğu Filistin davasının ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın ortaya koyduğu direnişin Arap devrimlerine ve özgürlük için meydanları dolduran insanlara ilham verdiği görüşünde. 
Hakim rejimlerin baskısını reddeden halkların ilgilendikleri en önemli konunun, Filistin davası olduğunu belirten ve devrim kıvılcımını ateşlemekten gurur duyduklarını söyleyen El-Berdevil, Arap dünyasındaki tüm değişimlerin İslam`a doğru yöneldiğini ve dolayısıyla bunun Filistin davasına olumlu yansımalarının olacağını ifade etti.
 
Siyasi bilimler profesörü Abdüssettar Kasım ise İslami hareketlerin seçimlerde başarılı olmasının ve yönetimde olmasının o ülkelerin Hamas ile ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir