• DOLAR 32.56
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.08
  • ...
'Hacamat uzman kişiler tarafından yapılmalıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 2012 yılında kurulan Diyarbakır Geleneksel Hacamat ve Sülük Terapileri Eğitim ve Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (Hacamat-Der) Başkanı Kadri İşler, hacamat tedavisiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Terk edilmiş sünnetler arasında yer alan hacamatın birçok rahatsızlığa karşı şifa olduğunu belirten İşler, dernek olarak hacamatı sağlıklı bir şekilde insanlara anlatmak istediklerini söyledi.

“Hacamat alternatif tedavilerin önde gelenidir”

Hacamatın 5 bin yıllık bir geçmişi olduğunu aktaran İşler, “Derneğimizin faaliyet amacı, hacamatı sağlıklı bir şekilde insanlara anlatıp geliştirebilmektir. Dernek bünyesinde yapmış olduğumuz çalışmalarda hacamat ve sülük uygulamaları ile ilgili eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eğitimlere katılanlara sertifikalar veriyoruz. Biz, hacamatı yaygınlaştırmak istiyoruz. Hacamat, vücutta birikmiş toksin, ağır metaller ve ölü hücrelerin vakumlama sistemi ile dışarıya alınma işlemidir. 5 bin yıllık geçmişi olan hacamat, Çin tıbbından gelir. Alternatif tedavilerin önde gelenidir.” dedi.

“Migren, belfıtığı ve varis gibi birçok hastalığa hacamat tedavisi uyguluyoruz”

Migren, bel fıtığı ve varis gibi birçok hastalığa karşı hacamat tedavisi uyguladıklarını dile getiren İşler, “Hacamat terk edilmiş bir sünnettir. Eskiden yasak olan hacamatı şimdi daha rahat bir şekilde uygulayabiliyoruz. Geleneksel hacamat babalarımızın, dedelerimizin yapmış olduğu ağrı odaklı bir hacamattır. Bu hacamatların bir zararı olmamasına rağmen çok büyük faydaları da yoktur. Biz, günümüz hacamatını modern tıpla birleştirerek daha fazla netice alabiliyoruz. İşin ehli olmayan insanların yaptığı uygulamalarda kötü neticeler alındığı bilinmektedir. Kesinlikle hacamatın, bu konuda uzman kişiler tarafından yapılması daha uygundur.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir