• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kendilerine polis süsü veren dolandırıcılara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Turgay Mumcuoğlu,  kendilerine polis süsü veren dolandırıcıların arttığına dikkat çekerek, bu türlü kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda halkı uyardı.

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarında birçok kişinin mağdur olduğunu söyleyen Mumcuoğlu, “Emniyet birimlerinin tüm uyarılarına rağmen vatandaşlarımızın tuzağa düştüğü maddi birikimlerini dolandırıcılara kaptırdığı görülmektedir.”diyerek dikkatli davranılmasını istedi.

"Her polis telsizi ve siren sesine aldanmayın”

Dolandırıcıların taktikleri hakkında da bilgiler paylaşan Mumcuoğlu, polis merkezinden yapıldığı belirtilen telefon görüşmelerinde vatandaşlardan “Terör örgütleri hesabınızı ele geçirdi, bu nedenle bloke konuldu, çözülmesi için para yatırmalısınız" veya "Evinizde ziynet eşyanız varsa  getiriniz" gibi beyanlara aldanılmamasını istedi.

Uyarılarını sürdüren Mumcuoğlu, “Hiç bir polis veya savcı; parayı yatırmazsanız sizi tutuklamaya geleceğiz, demez. Bu tür telefonlar geldiğinde itibar etmeyiniz. Telefon çaldığında arka planda telsiz  ve siren sesleri  duyduğunuzda biliniz ki sizi korkutmak amaçlı yapılmaktadır. Sakin olun, telaşa kapılmayın. Panik haliniz dolandırıcılara yarayacaktır. Telefonda söylenenlere aldırmayın, telefonu derhal kapatın. Tekrar arandığınızda durumu polise bildiriniz” diye konuştu.

“Bankalar şifrenizi istemez"

Bankalardan telefon açılarak kart bilgilerinin ve şifresini isteyenlere de itibar edilmemesi gerektiğini belirten Mumcuoğlu, “Bankalar sizden hiçbir şekilde kartınızın bilgilerini istemez. Hele şifreyi hiç istemez. Banka internet ve kart şifrenizi hiç kimseye vermeyiniz. Başkaları ile paylaşmayınız. Mesafeli sözleşmelerle yapılan alış verişlerde bankadan gönderilen işlem şifreleri size özgü olup şüpheli işlemlere onay vermeyiniz, derhal bankaya bildiriniz.  Kameralı olan bankamatiklerden mümkün olduğunca gündüz çekim yapınız. Kartınız sıkıştığında oradan ayrılmayınız. Banka görevlilerine veya polise haber veriniz. Bankadan gelen alış veriş ekstrelerini mutlaka tetkik ediniz. Şüpheli işlemlerle ilgili bankadan bilgi alınız. Gerektiğinde itiraz ediniz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir