• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
`İçki festivali Adana`ya yakışmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da yasal olamamasına rağmen düzenlenmek istenen içki festivaline bir tepki de işadamlarından geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “Adana'da geçen yıl yapılan ve bu yıl da yapılması planlanan Rakı Festivali, Adana'ya ve Adanalılara yakışmamaktadır.” diye belirtti.

Bu etkinliğin toplumun dokusuna ve kültürel mirasa ters olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Rakı Festivali`ne halkımızın da itibar etmeyeceğini bilmekteyiz. Bu konuda gerek yerel medyamızın gerekse de ulusal medyamızın gereken hassasiyeti göstererek, propaganda malzemesi üretmemesi temennimizdir. Adana, çok daha farklı etkinliklerle insanların kaynaşacağı, buluşacağı bir şehir olarak, binlerce yıllık geçmişiyle pek çok değere sahiptir. Bu değerlerin gündeme getirilmesi daha anlamlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Adana Valisi Mustafa Büyük`ün sözde festivale izin verilmeyeceği şeklindeki kararını doğru bulduklarını belirten Çalışkan, “Sayın valimizin taşıdığı kaygıları biz de aynı hassasiyetle taşıyor, alkollü içeceklerin gündeme taşınmasını doğru bulmuyoruz. Festival-şenlik-karnaval ve benzeri adlarla insanları bir araya toplayarak alkol tüketiminin özendirilmesi, topluma fayda ve mutluluktan çok zarar ve üzüntü getirmektedir. Bu konuda kamuoyunun gereken duyarlılığı göstereceğine inancımız tamdır.”diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir