• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Bingöl'de öğrenci ve öğretmenlerinden anlamlı yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okulda başlattıkları kampanyada toplanan paralarla aynı okulda eğitim gören bedensel engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye aldı.

Akülü sandalyelerin engelli öğrenciye tesliminde konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Türkiye’de 10 milyon civarında engelli bulunduğunu, engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları ve toplumda bir farkındalık oluşturulması için çok çeşitli sosyal projeler uygulandığını belirtti. Sarı, esas amacımız, toplumda bir farkındalık oluşturarak engellilerin de bizlerden farkları olmadığını, engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu anlatmaktır. İlimizde farklı okullarda eğitim gören engelli öğrencimiz var ve bunlar çeşitli eğitim kademelerinde eğitimlerini sürdürüyor. İMKB Bingöl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri böylesine güzel bir kampanya başlattılar ve engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende, kampanya sonucunda toplanan paralarla alınan akülü tekerlekli sandalye, aynı okulda eğitim gören öğrenciye teslim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, akülü tekerlekli sandalyelerini teslim ettiği öğrenciye, “Bu tekerlekli sandalye, senin amaçlarına ulaşmanda birer araç. Bu araçlar yolunu açsın, bahtın ve yolun açık olsun.” şeklinde konuştu.

Akülü tekerlekli sandalyesini alan engelli öğrenci, engelli olmakla birlikte kendisinin de bu toplumun bir ferdi olduğunu bildiğini ve kendisine böyle bir hediye verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir