• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
HÜDA PAR`dan Memur-Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet, Memur-Sen ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanlığı görevini yürüten Ali Yalçın'ı, Ankara-Balgat'taki genel merkezlerinde ziyaret etti. Yapılan görüşmede, yeni anayasa ve çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Çözüm sürecinde 6-7 Ekim katliamını netice veren hata ve yanlışların tekrar yapılmaması için hep beraber yoğun bir çaba içerisine girmeleri gerektiğini belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, hükümet adına eski süreci yürüten aktörlerin fiyaskoyla neticelenen sürecin başlangıcındaki tavır ve söylemlere benzer bir tutum sergilemeye başladıklarını, bunun da kendilerini kaygılandırdığını belirtti.

Yavuz; yeni bir içerik, yeni aktörler ve mümkünse daha önce hiç kullanılmamış yeni bir isimle yola devam edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Örgüte silahları bıraktırma haricinde hiçbir hususun Öcalan, PKK ve HDP ile görüşülmemesi gerektiğini belirten Yavuz, Kürt halkının gasp edilen insani ve İslami haklarının hiçbir şarta bağlanmadan bir an önce verilmesi, bu konuda muhatapların somutlaştırıldığı şeffaf bir sürecin oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Yeni anayasa için bir an önce çalışmalara başlanmasını, askeri cunta ürünü anayasanın yürürlükte olduğu müddetçe lokal anlamdaki olumlu birtakım düzenlemelerin gölgede kalacağını kaydeden Yavuz, yeni anayasanın hiçbir kavme atıfta bulunmayan, ideolojik dayatmacılıktan uzak, insanı merkeze alan, halkın inanç değerleriyle uyumlu, tamamen sivil bir yapıda olması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına verdikleri destekten ötürü Memur-Sen ailesine teşekkür eden Yavuz, bu davaya destek vermenin insani erdemlerle alakalı olduğunu, Yasin ve arkadaşlarına sahip çıkmanın kimseyi HÜDA PAR'lı yapmayacağını, aksine medeni birer insan yapacağını, tarihte eşine az rastlanır bu barbarlık ve vahşet karşısında sessiz kalmanın doğru olmayacağını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yasin Börü ve arkadaşlarının alçakça katledildiği Kobani bahaneli eylemlerin amacının beyaz Türklerin muadili beyaz Kürtlerin ülkeyi Suriyelileştirmek olduğunu dile getiren Yalçın, bilinçli olarak çıkarılan olayların ülkeyi kaos ve anarşiye sürüklemek için düzenlenen bir darbe girişimi olduğuna dikkat çekti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının sadece HÜDA PAR'ın davası olmadığını, merhamet yüklü her insanın davası olduğunu, Aylan bebeğin acısı ile Yasin'in acısı arasına fark koymadıklarını belirten Yalçın,

Çözüm sürecinde HÜDA PAR'la benzer hassasiyet ve endişeleri taşıdıklarını, hükümet kanadından yetkililerle yaptıkları görüşmelerde de bunları dile getirdiklerini ve süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Partileri tarafından hazırlanan "Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu"nu Memur-Sen/Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a takdim eden HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, hızla artan toplumsal ahlaki çöküntünün ana sebeplerinden biri olarak gördükleri laik eğitim modelli müfredata dikkat çekmek için bu raporu hazırladıklarını dile getirdi. Raporun çok önemli bir alandaki boşluğu dolduracağını söyleyen Ali Yalçın da bunun için HÜDA PAR'a teşekkür ederek kurucu başkanları Mehmet Akif İnan'ın eserlerinden oluşan bir seti HÜDA PAR heyetine takdim etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir