• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Mardin`de doğal gaz toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “Mardin Doğalgaz Dağıtım Lisansı” çalışmalarının sürdürülmesi ve 2017 yılında tamamlanması planlanan doğalgaz çalışmaları ile ilgili Makine Mühendisleri Odası`yla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mesut Ağrakçe, şube müdürleri Alaattin Demirat ile Abdulbaki Turgut, Mardin Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Faruk Aşar ve makine mühendisleri katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mesut Ağrakçe, şunları söyledi; “Doğal Gaz Piyasası İç Tesisat Yönetmeliği kapsamında, doğal gazın tüketimine yönelik olarak bina veya arsa içine yerleştirilecek her türlü doğal gaz cihazlarının ve tesisatının, ulusal veya uluslararası standartlara göre tesis ve kontrol edilmesi gerekir. İç tesisatın tasarımı, yapımı, kontrolü, işletmeye alınması ve işletilmesi ile doğalgaz kazalarını engellemek üzere her türlü tedbirin alınmasına ve doğalgazdan faydalanacak ilçe belediyelerine Mardin Makine Mühendisleri Odası`nın rehber olmasının gerekliliğine inanıyorum. Makina Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilciliğinin yapacağı teknik rehberlik çalışmaları, iç tesisatta hem proje müelliflerinin, hem de uygulayıcıların olası hatalarını engelleyecek, çevre ve insan sağlığına uygun ortamlar sağlayacaktır.”

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü Abdulbaki Turgut ise doğalgazın binalarda kullanılmasıyla ilgili olarak iç tesisat planlamalarının, kent estetiğini bozmaması ve doğalgaz kazalarındaki insan sağlığı ve güvenliğini esas alacak teknik nitelikte olması gerektiğine dikkat çekti. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir