• DOLAR 32.508
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2491.586
  • ...
MESOB Başkanı Gazan`dan `Numarataj` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB)  Doğan Gazan, Sicil Müdürlüğünde kaydı bulunan esnaf ve sanatkârın numarataj belgelerini alarak ulusal adres veri tabanı güncellemeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Doğan Gazan 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik ve Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğine göre ülkemizde adres bileşenlerinin tanımı yapılarak ‘Adrese` bir standart getirildiğini açıkladı.

Gazan “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan çalışmalar tamamlanarak oluşturulan Ulusal Adres Veri Tabanı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir. Sistem devreye girmiş olup, Özel İdare ve Belediyeler Ulusal Adres Veri Tabanı`nda güncellenmeleri yaparak, yapı ruhsatlarını bu sistemden üretmeye başlamışlardır. Ulusal Adres Veri Tabanındaki bilgiler Kimlik Paylaşım Sistemi ile kurumların paylaşımına açılmıştır. Buna göre Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğüne bağlı esnaf ve sanatkârlarımızın Mardin Büyükşehir Belediyesi numarataj bölümüne gidip numarataj belgelerini alıp 1 Aralık tarihine kadar sicil müdürlüğümüze başvurmaları halinde ulusal adres veri tabanı güncellemesi yapılacaktır” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir