• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
TÜYAP kitap fuarına ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHSİN ŞENOL / DOĞRUHABER

İSTANBUL - Kitapseverlerin heyecanla beklediği 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP, Beylikdüzü Fuar Merkezinde kapılarını açtı. Avrupa`da ziyaretçi sayısıyla ilk sırada yer alan fuar 15 Kasım`a kadar açık olacak.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği ortaklığıyla düzenlenen 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı her gün on binlerce kişi ziyaret ediyor.  Havanın güneşli ve açık olması da kitapseverlerin yoğun ilgi göstermesine neden oluyor.

Yerli ve yabancı 750 yayınevi

TÜYAP`ta yerli ve yabancı 750 yayınevi, kitapsever ile sektör temsilcisi bir araya geldi. Bu yılki teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olan fuarda, onur konuğu etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, müzik dinletisi, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri yapılacak.

Nobel edebiyat ödülü adayı Mircea Carterescu ve Matei Visniec gibi yazarlar da fuarda olacak.

Alçak sergi tepkiler üzerine kaldırıldı

TÜYAP`ın İstanbul Kitap Fuarı ile birlikte ev sahipliği yaptığı İstanbul Sanat Fuarı`nda ressam Gökhan Aslan, çekilen acıları simgeleme bahanesiyle çarşaf üzerinden İslam'a hakaret etti.

Gökhan Aslan'ın hazırladığı ve çarşaf giydirilen beş kadının zincir vurularak sergilenmesi sosyal medyada büyük tepki görürken, İslam'a hakaret olarak değerlendirildi. Sosyal medyada örgütlenen bazı Müslümanların dün akşam saatlerinde fuara giderek tepkilerini ortaya koymaları üzerine fuar yönetimi tarafından rezalete son verilerek sergiye son verildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir