• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan TOKKON`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter Mehmet Yavuz ve Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük'ün de aralarında bulunduğu bir heyetle Tokat Konfederasyonu'nu ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini TOKKON Başkanı Mehmet Salih Ün kapıda karşıladı. Ziyarette İSTOKDEF(İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu) Başkanı Ahmet Yılmaz da hazır bulundu.

TOKKON yönetimine başarılar dileyen Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İstanbul'da 550 bin Tokatlının yaşaması İstanbul için önemlidir ama bu aynı zamanda Tokat için de bir kayıptır. Tabi şunu da belirtmek gerekir ki bu nüfus değişimi savaş veya herhangi büyük bir olumsuzluktan dolayı olmamıştır. Nitekim Suriye ve Irak nüfusuna baktığımızda nüfusunun büyük çoğunluğunu savaş nedeniyle kaybetmiştir. Yüz binlerce Suriyeli faklı ülkelerde zorlu hayat şartlarında mücadele ediyor." şeklinde konuştu.  

Tokat'ta yaşanan göç sıkıntılarına değinen Ün ise, "Geçtiğimiz seçimlerden bugüne 40 bin insanımız göç etmiş. Bu sıkıntıları gidermek adına valilik ve belediye ile bir araya geliyoruz. Sanayimiz pek yok. İnsanlar geçimlerini daha çok tarım üzerinden sürdürüyor. Tokat'a ve Tokat'ta yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarına dikkat çekmek için çeşitli programlar yapıyoruz. Turizm odaklı çalışmalarımız da devam ediyor. Yaptığımız bu programlarla bir nebze de olsun göçün önüne geçmek istiyoruz.   (İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir