• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Şanlıurfa HÜDA-PAR` dan Eğitim Bir Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyeti, Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun karşıladı. Ziyaret sırasında HÜDA-PAR Eğitim işleri başkanlığının hazırlamış olduğu, “Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu” İbrahim Coşkun`a hediye edilerek, rapor hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Yalçın, raporun Milli Eğitim Bakanlığının bu yılki ders kitaplarının tek tek incelenerek, ahlaklı ve erdemli bir neslin yetişmesi için, eğitimciler  ve psikologlar tarafından hazırlandığını söyledi.

Ders kitaplarında müstehcen resimlerin çocuklar üzerinde olumsuz etki yaptığını belirten Yalçın, “Müstehcen resimlerin ders kitaplarında bulunması  çocuklar üzerinde olumsuz etki yapıyor. Raporda, bu resimlerin çocuklar üzerindeki etkileri, karma eğitim ve bunun gibi birçok konular ele alınmış ve bu konular üzerinde güzel bir değerlendirme yapılmıştır.

Ders kitaplarında hala ırkçılığın vurgulandığını söyleyen Yalçın; “ Bakın “Andımız” kaldırıldı. Fakat halen kitapların ilk sayfalarında duruyor. Bu bile büyük bir çelişkidir, büyük bir yanlıştır ve bu yanlışın düzeltilmesi lazım. Yıllarca mücadele verdik. “Andımızı” kaldırdık. İyi de oldu bütün eğitim sendikalarının önerisi idi bu. Şimdi bu kaldırılmış olmasına rağmen, halen kitapların ilk sayfalarında yer almasının ne anlamı var. Bu ve bunun gibi yanlışlara tepkimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube başkanı İbrahim Coşkun, raporu artı ve eksi si ile ele alacağını belirterek; “ Dediğiniz gibi çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğitime verdiğimiz her kıymet, her değer olumlu veya olumsuz bize dönüktür. Bu konuda bizler de elimizi taşın altına koyarak, hem toplumumuza, hem kendimize, hem çocuklarımıza en iyi eğitimi vermekle mükellefiz. Bu konuda biz de  Eğitim Bir-Sen olarak, üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz. Sistemden kaynaklanan ya da eğitim ve öğretimin kendi sıkıntılarından kaynaklanan problemlerimiz mevcuttur. Özellikle Urfa`mızda yaptığımız çalışmalar sonucunda ortaya çıktı ki, Urfa`nın, sürekli sınavlarda son sıralarda olmasının sebebi bellidir. Bunu hep söylüyoruz. Öğretmen açığı ve ders sıralarının kalabalık oluşu gibi bir çok nedenler var. Tabi bunları konuşurken bunların, çözümü ile ilgili ve çözüme yönelik de mutlaka bir çalışma yapmamız gerekir.” dedi.

Karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması yönünde de çalışmalarının olduğunu söyleyen Coşkun; Bu bir dayatmadan, mecburiyetten, zorunluluktan ziyade, babanın velinin isteğine bırakılmalı. Kendisi nasıl istiyorsa mutlaka o eğitimi alması lazım. Sendika olarak bizim de üzerinde durduğumuz bu Karma eğitimi zorunluluğunun, mecburiyetten kaldırılmasıdır.” dedi.

Ziyaret  Coşkun`un Memur Sen kurucu başkanı Mehmet Akif İnan`ın yazmış olduğu kitabı hediye ederek son buldu. (Mustafa GÜL-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir