• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Türkiye`den gurbetçilere araç kolaylığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Weil am Rhein`de bulunan  Eyüp Sultan camisinin ev sahipliğinde düzenlenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği Bilgilendirme Toplantısında konuşan Karlsruhe Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi  Muhammet Kıran, Emeklilik, Dul ve Yetim Aylığı, Meslek Eğitimi, Doğum Yardımı ve Aracıyla Uzun Süre Türkiye'de kalabilme konularında önemli bilgiler verdi.

Toplantı saat 19.30'da cami Hocası Adnan Üstün'ün selamlama konuşmasıyla başladı.  Daha sonra söz alan  Ataşe  Muhammed Kıran, toplantının amacının Türkiye ve Almanya'da çalışma ve sosyal güvenlik hayatına ilişkin yaşanan gelişmeler konusunda vatandaşları bilgilendirmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'den Gurbetçilere araç kolaylığı

Yurtdışından Türkiye'ye getirilen araçların kalış süreleriyle ilgili yakın zamanda bir değişiklik yapıldığı bilgisini paylaşan Kıran, "Kişisel kullanıma mahsus araçların, Türkiye'de kalma süresi daha önce altı aydı, bu iki yıla çıkarıldı. Artık kişisel kullanıma mahsus araçlar, Türkiye'de 2 yıl kalabilir. Bu vatandaşların çok sorduğu ve ilgilendiği bir konu. Burada kişi önemli, kişinin son bir yıl içerisinde yurt dışında en az altı ay ikamet etmiş olması lazım. O şekilde ikamet eden biri, Türkiye'ye giriş yaparsa, ona iki yıl süre veriliyor. Tekrar o iki yıl hakkının elde etmesi için buraya gelip bir altı ay daha ikamet etmesi lazım" dedi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların da Türkiye'de emekli olabileceğini belirten Kıran, vatandaşların hangi şartları yerine getirdiğinde emekli olabileceği konusunda bilgiler verdi.

Toplantı, vatandaşların çalışma alanıyla ilgili yönelttiği sorulara verilen yanıtların ardından program sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir