• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Gülen Sınır Dışı mı Ediliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşam yazarı Murat Kelkitlioğlu Gülen'in kalacak yeni bir ülke baktığını açıkladı. İşte Kelkitlioğlu'nun Gülen ile ilgili o yazısının bir bölümü:

Başlığı görünce, 'ne oluyor ABD yönetimi, Pensilvanya'daki Fetullah Gülen'i sınır dışı mı ediyor?' diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum! Lafı çok uzatmadan merakınızı gidereyim.

KARA PARA TRAFİĞİ BİR BİR ORTAYA ÇIKTI
Evet, gelişmeler o yönde. Pensilvanya'daki zat ve kurmayları, 'ABD'den çıkartılırsak nereye yerleşeceğiz' planlarını yapmaya başladılar. 'Paralel örgüt' lideri durup dururken böyle bir plan yapmaya başlamadı tabii ki.

Türkiye'nin, ABD'de anlaştığı uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners, 'paralel örgüt'ü sarsmaya başladı. Firma, örgütün bu ülkedeki faaliyetlerini, kara para trafiğini bir bir ortaya çıkarmaya başladı. Aynı zamanda, örgütün ABD Kongresi'ndeki paralı askerleriyle ilişkisini ve dolayısıyla desteğini kesmek için çok ciddi adımlar atılıyor.

'Paralel örgüt'ün, ABD'deki kaleleri konumundaki 'charter school'lar mercek altına alındı. Sizlere biraz bu okullarla ilgili bilgi vereyim; "Bu okullar öğrencilere ücretsiz. Okulun masrafları okulun bulunduğu bölgedeki eğitim ile ilgili birimin bütçesinden karşılanır. Otonom okullardır, iç işlerinde bağımsızdırlar. Örneğin; öğretmenler ile ilgili kriterleri okulun yönetim kurulu belirler. Bu nedenle örgüt okulları Türkiye'den çok rahat öğretmen getirir".

DETAYLI İNCELEME BAŞLATILDI
İşte, örgütün ABD'de açtığı bu tip okullarla ilgili FBI, çok detaylı inceleme başlattı.

Yurtiçinde örgüte yönelik operasyonlar malum. Kara para trafiğini deşifre etmek için başlatılan incelemeler hızla ilerliyor. Önce Koza-İpek Holding şirketleri, şimdi de TUSKON. Önümüzdeki günlerde TUSKON'a yönelik operasyonlarla ilgili çok ilginç detaylar ortaya çıkacak.
'Paralel örgüt'e bir kötü haber de Endonezya'dan. Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip bu ülkede örgütün çok ciddi bir gücü vardı. Çok ciddi sayıdaki okulları PASİAD adındaki çatı bir kuruluş altında toplanmıştı. Endonezya, PASİAD'ı kapatma kararı aldı. Bu kararda, bu bölgelere yapılan ziyaretlerin etkili olduğu çok açık.

Kısacası, 'paralel örgüt' için deniz bitti!

ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir