• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
`Kürdoloji Kürt diline hizmet etmek için var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt Tiyatrosu`nun Tarihi konulu Konferansa Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesim Sönmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan   Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sönmez, Kürdoloji`nin Kürt diline hizmet etmek için var olduğunu belirterek, yüksek lisans programlarının devam ettiğini, tezli ve tezsiz olmak üzere içinde Irak`tan gelen 50 öğrencinin de bulunduğu 200 öğrencinin Kürdoloji bölümünde yüksek lisans yaptığını söyledi.

Kürtçe bölümünün lisans kısmının açılması için YÖK`e yaptıkları başvurunun kabul edildiğinin altını çizen Sönmez,  “Önümüzdeki yıl Kürtçe bölümüne lisans öğrencisi almaya başlayacağız. Kürtçe bölümünün ilerlemesi için öğrencilerimizin ve halkımızın yardımına ihtiyacımız var. Yeni programlar yapmamız için öğrencilerimiz bizler için aydınlık bir gelecek olacaklardır. Kürdoloji bölümünü tanıtmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ki, sanat ve edebiyat alanlarında yeni programlar ortaya çıkarabilelim.” dedi.  

Konferansın konuşmacısı Yazar Yavuz Akkuzu ise Kürt tiyatrosunun tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir