• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Hak-İş'ten Bangladeş'teki idamlar hakkında basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Hak-İş Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Bangladeş’teki idamlar hakkında yazılı basın açıklaması yaparak, İslam âleminin bir an önce bu idamlara karşı topyekûn bir şekilde karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Aralık 2013’te Abdülkadir Molla, Nisan 2015’te Muhammed Kamaruzzaman’ın, daha önce Bangladeş’in dikta rejimi tarafından idam edildiğini belirten Söğüt, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Ghulam Azam’ın ise hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapse mahkûm edilmesine dayanamayarak 92 yaşında zindanda hakka yürüdüğünü söyledi.

Söğüt, “Diktatör Hasina yönetimi daha öncesinde Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman ve onlar gibi âlimleri idam ederek şehit ettiler. Hasina yönetimi Müslümanların sesiz kalmalarından dolayı cesaret alıp bu güzel âlimleri şehit ediyor. Müslümanlar, İslam âlemi bir an önce bu idamlara karşı topyekûn bir şekilde karşı çıkması gerekir. Ben inanıyorum ki, Bangladeş’teki Müslümanlar gelecekte Hasina yönetimini devirip yerine İslami çerçevede bir hükümet kuracaklardır. Bu hükümet İslam âlemine örnek teşkil edecek inşallah. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir