• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Gaziantep'te 'Camiler gençler ve çocuklar ile hayat bulsun' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Zahidiye Cami’de çocuklar için oluşturulan kreş alanında çocuklar, bir yandan dini bilgiler öğrenirken, bir yandan da kendileri için oluşturulan oyun parkında oyun oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

Geleceğin teminatı olan çocukların kalbinde İslam dininin sevgisini yerleştirmek amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını belirten Zahidiye Cami İmam-Hatip’i Hasan Şengün, camilerin sadece yetişkinlere ait bir mekan olmadığını söyledi.

Cami’nin alt bölümünde çocuklar için oluşturulan kreş alanında çocukların sosyal aktivitelerini gerçekleştirmelerinin yanında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiklerini belirten Şengün, çocukların ezan sesinin yükseldiği mekânlarda yetişmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Camilerinin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirten Şengün, Camilerindeki Kur'an kursu ve kreşe devam eden çocukların kendileri için oluşturulan alanda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak, uygulamadan hem çocukların hem de ailelerin memnun olduğunu kaydetti.

Camilerin sadece yetişkinlere hitap eden mekânlar olmadığını belirten Şengün, “İl Müftülüğü ile beraber şöyle bir proje ile başladık. ‘Camiler gençler ve çocuklar ile hayat bulsun’ ve yine şöyle bir sloganımız var: ‘Geçmişini inşa etmek isteyen insanlar, geleceğini inşa edecek nesiller yatırım yapmalıdır.’ Biz de Camimizin altını çocuklarımıza ve gençlerimize tam gün eğitim ile yani sabahtan öğleye kadar Kur’an’ı Kerim eğitimi ve öğleden akşama kadar da kreş eğitimi veren bir mekân hazırladık.” dedi.

Çocukların bu uygulamayı çok sevdiklerini aktaran Şengün, Cami’ye gelen çocukların kurs saati bitiminde dahi eve gitmek istemediklerini belirterek, “Şu an itibariyle 15 öğrencimiz var. Çok neşeli ve umutluyuz. Umutlu olmamızın sebebi ise çocuklarımız, Cami’nin altında ezan sesini duyarak eğitim alıyor olmasıdır. Çocuklarımız ezan sesi ile beraber yetişiyor. Camiler sadece yetişkinlere hitap eden mekânlar değil. Başta yetişkinler olmak üzere kadınlar, erkekler ve çocuklar ile herkese hitap eden mekânlardır. Bu konu ile alakalı bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın kalbinde dinin sevgisinin yerleşmesini istiyoruz”

Çocukların dini bilgilerini oyun oynayarak öğrendiklerini belirten Şengün, “Çocuklarımız burada dini bilgiler öğreniyorlar. Fakat biz bunu oyun eşliğinde öğretiyoruz. Oyun halinde, havuzunda ve oyun mekânlarında çocukların ilgisini çeken oyunlarla onlara dinlerini öğretiyoruz. Bu şekilde çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Burada ki en büyük hedeflerimizden bir tanesi çocukların dinini sevmesidir. Çocuklarımızın kalbinde dinin sevgisinin yerleşmesini istiyoruz. Bir insanın kalbinde dine karşı sevgi oluştuktan sonra biz biliyoruz ki, sevgi her şeyin başıdır. Allah (cc), Peygamberi ve O’nun gönderdiği vahyi seven nesiller bundan sonra Allah (cc) yolundan ayrılmayacaktır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir