• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Lazkiye`de üniversiteye roketli saldırı: 23 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Lazkiye şehrinde düzenlenen roketli saldırıda 23 kişi ölürken 65 kişi yaralandı. Görgü şahitleri roketin bir üniversite yakınına düştüğü ve bir başkasının otobüs durağına çarptığını söyledi.

Bazı kaynaklar ise bir roketin üniversiteye, diğerinin ise bir kız lisesine isabet ettiğini belirtiyor. Öte yandan ölü sayısı ile ilgili de çelişkili açıklamalar var. Devlet Televizyonu önce 12 olarak verdiği sayıyı daha sonra 23 olarak güncellerken bazı kaynaklar sayının daha yüksek olduğunu savunuyor.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Lazkiye, Esad'a yakın Nusayrilerin yoğun yaşadığı bir şehir.

Bu arada Suriye`de bir yandan muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar tüm hızıyla devam ederken Rusya`nın hava saldırıları da artıyor.

Halep`in yanı sıra Dera, Humus kırsalı ve Lazkiye çevresinde muhalif gruplarla Suriye ordu güçleri arasında çatışmalar artıyor. Ordunun Halep`in doğu kırsalındaki Şeyh Ahmet bölgesini kontrolüne aldığı bildirildi. Dün de aynı şehirdeki Til Mamo, Aziz Sam`an ve Bravi bölgeleri ordunun kontrolüne geçmişti.

Hama kırsalında ise Fetih Ordusunun ilerleyişi devam ediyor. Ordu kaynakları burada da ilerleyişini sürdürdüğünü açıklasa da muhaliflerin Suriye ordusuna büyük zayiat verdirdiği biliniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir