• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Adana`daki STK`lar muhabbette buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da 40`a yakın STK, “Kardeşlik ve Muhabbet Buluşmaları” kapsamında her ay düzenli bir araya geliyor. Gönül kardeşliğinin tesisi için yapıldığı belirtilen buluşmaların ikinci yılına girilirken oluşumda hiçbir dernek ve şahsın öne çıkartılmaması ise dikkat çekiyor.

“Kardeşlik ve Muhabbet Buluşmaları” hakkında bilgi veren STK temsilcileri, “Allah`ın bizlere emrettiği kardeşlik hukukuna riayet etmek ve muhabbetimizi pekiştirmek için STK`lar olarak her ay düzenli bir araya gelme kararı aldık. Bu kapsamda her ay bir derneğe misafir oluyor, beraber kahvaltı yaptıktan sonra belirlediğimiz gündemle ilgili fikir alışverişinde bulunuyoruz.” diye belirttiler.

İkinci yılına girilen Kardeşlik ve Muhabbet Buluşmaları`nda dernek ve şahsiyetler yerine ümmet bilincinin ön planda tutulduğunu ifade eden STK temsilcileri, “Toplantılarımızda; Adana, Türkiye ve İslam coğrafyasındaki meseleler konuşuluyor. Kentimizdeki İslami sosyal ve kültürel faaliyetlerin arttırılması, yozlaşmaya karşı alınması gereken tedbirler. İhtiyaç sahipleri ile Suriyeli mültecilere yönelik sosyal ve yardım çalışmaları değerlendiriliyor. Yapılan fikir alışverişinin ardından kabul görmüş ve uygulanabilecek konularda dernekler çalışma başlatıyor.” diye konuştular.

Öte yandan bu ay Fukara Der`de gerçekleşen onlarca STK temsilcisinin katıldığı toplantıda; Suriyeli mültecilere yönelik yardım, eğitim ve sosyal faaliyetleri,  düzenlenmesi planlanan İmam Hatip Çalıştayı, kentte kermes yeri bulamama sorunu, içki festivalinin engellenmesine yönelik girişimler ile kentin çeşitli sorunlarının ele alındığı bildirildi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir