• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Polislerce darp edilen kişi HÜR DER`e başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım seçim akşamında evine gittiği sırada Acetler Kavşağı`nda ışıklarda beklerken bir anda özel hareket polisleri tarafından arabasının önü kesilerek darp edildiğini, hakarete ve ölüm tehdidine maruz kaldığını iddia eden Müslüm Mustafaoğlu, İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR DER) Batman Şubesine hukuk takibi için başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu, Ankara`ya giderek Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da şikâyet dilekçesinde bulunmasına rağmen olumlu sonuç elde edemediğini söyleyen Müslüm Mustafaoğlu, bu yüzden HÜR DER Batman Şubesine hukuk takibi için başvuruda bulunduğunu belirtti.

“Bana ‘seni öldüreceğiz` dediler”

Mustafaoğlu, o gün yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na şu sözlerle anlattı: “Seçim akşamı eve giderken özel hareket polisleri tarafından durduruldum, darp edildim ve hakarete maruz kaldım. Bana silah doğrultup bir el havaya ateş ettiler. Anneme, aileme ve benim şahsıma hakaret ettiler. Bana ‘seni öldüreceğiz` dediler. Hiçbir şey yapmamama rağmen bana bunu yaptılar. Hiçbir suç işlememe rağmen böyle yaptılar.”

Mustafaoğlu, polislerden dayak yediği için karakola şikâyete gittiğinde polislerin kendisine, ‘Şehit verdik. Onlarında psikolojisi bozuk, onları da anlamak lazım` dediğini söyledi.

“Avukat istememe rağmen avukat çağrılmadı”

Daha sonra hastaneye gittiğini ve muayene olduğu doktorun kendisine darp raporu vermediğini ileri süren Mustafaoğlu, “Ardından tekrardan karakola geldim ve orada yine 4 buçuk saat bekletildim. Avukat istememe rağmen avukat çağrılmadı. Hep sindirilmeye çalışıldım. Ertesi gün Ankara`ya gittim. Hemen orada Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığına giderek şikâyette bulundum. Bana gerekenin yapılacağı söylendi ama şu ana kadar ne vali, ne emniyet müdürü ve ne de karakol hiç kimse bana geri dönüş yapmadı. Konunun takibi için HÜR DER`e geldim ve bana yardımcı oldular. Bu haksızlığın giderilmesini istiyorum ve bir daha bu olayların yaşanmaması için gerekli mercilerin tedbir almasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“HÜR DER olarak konunun takipçisi olacağız”

Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen HÜR DER Batman Şube Başkan Yardımcısı Av. Seyfettin Taş ise “Devlet güçlerinin yetkilerini aşarak keyfi bir tutumla yapmış oldukları bu hukuksuzluk ve kanun dışı fiilden dolayı Müslüm Mustafaoğlu zarar görmüş ve mağdur olmuştur. Bize başvurdu ve biz de HÜR DER olarak konunun takipçisi olacağız. Sorumlular hakkında başlatılan soruşturmanın takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu.  (M. Fatih Akgül-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir