• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Savaşlar Şanlıurfa turizmini olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa’nın bir huzur şehri olmasına rağmen, sınırda yaşanan son olaylardan dolayı kent turizminin hiç hak etmediği şeklide olumsuz etkilenmesinin ilin ekonomisi için kayıp olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın bir değil birden fazla değeriyle marka bir şehir olduğunun altını çizen Ekinci, “Bu imajı en iyi şekilde duyurmak için hepinize görev düşüyor. İlimizdeki huzuru, asayişi reklam aracı olarak kullanalım.” çağrısında bulundu.

Ekinci, her yıl Eylül ve Ekim ayında kente gelen turist sayısında patlama olurken bu yılın sönük geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “Temmuz ve Ağustos ayları çok sıcak geçtiği için turist gelişinin azalmasını doğal karşılıyoruz. Ancak sonbaharla birlikte yöremizde adeta bir turizm patlaması yaşanırdı. Ne ilimize gelen yollarda, ne ilimizin merkezinde en küçük bir huzursuzluk, olağanüstü bir durum söz konusu olmamasına rağmen durağan dönemi üzüntüyle karşılıyoruz.”

“Durağan dönemler tüm kenti olumsuz etkiliyor”

Kent turizmine sahip çıkılması çağrısında bulunan Ekinci, durağan dönemlerin sadece oteller ile tarihi dokuda yer alan kutsal mekânların çevresindeki işyerleri için değil tüm kent için olumsuz tablo olduğunun altını çizdi.

İlçe sınırlarında yer alan tarihi mekânlarda turistlerin rahatça dolaşabilmeleri için temizlikten asayişe kadar her türlü önlemin alındığını anlatan Ekinci, “Peygamberler diyarı olarak adlandırılan Şanlıurfa tarih hazinesiyle dolu bir kent. İnanç turizmi, Balıklıgöl’ü, insanlık tarihini yeniden yazdıran Göbeklitepe’si, dünyanın ilk üniversitesi Harran, yeme-içme kültürünün gözdesi çiğköfte gibi sayısız değerleri olan kentimizin değerlerini tanıtalım, huzur şehrinin propagandasını yapalım.” dedi.

Ekinci, sadece il merkezinin değil ilçelerin de tarihi değerler açısından sayısız hazineleri barındırdığını anımsatarak, Şanlıurfa'nın turizmde bugün yaşadığı durağanlığı hak etmediğini söyledi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir