• DOLAR 32.521
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2419.245
  • ...
82 yaşındaki hastanın dört damarı değiştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki gözünden görme engelli 82 yaşındaki hasta Cevahir Acar, geçirdiği kalp krizi sonrası acil servise kaldırıldı. Batman Bölge Devlet Hastanesi anjiyografi ünitesinde yapılan koroner anjiyografisinde 4 damarında kritik darlıklar saptandı. Bu darlıkların stentimplantasyonuna uygun olmaması nedeni ile ileri yaşına rağmen operasyon kararı alındı.

Kalp ve Damar Cerrahları Op. Dr. Sinan Göçer, Mehmet Karaçalılar tarafından gerçekleştirilen By-Pass ameliyatında hastanın 4 damarı değiştirildi. Yoğun bakım ve servis takibinde problem yaşanmayan hasta bir hafta sonra şifa ile taburcu edildi.

Cevahir Acar, “Gözlerim uzun zamandır görmüyor. Kalp krizi geçirdiğimde ve hastaneye getirildiğimde ben artık yaşayamam diyordum. Bu yaştan sonra bana yapılacak olan herhangi bir ameliyatı kaldıramam sanmıştım. Doktorum çok başarılı bir ameliyat yaptı ve çok iyiyim.” dedi.

Orta ve ileri yaş grubu hastalığıdır

Kroner Arter Hastalığı ile ilgili bilgi veren Dr. Sinan Göçer, “Koroner arter hastalığı nadiren genç hastalarda görülebilirse de orta ve ileri yaş grubu hastalığıdır. Sigara kullanımı, hava kirliliği, dengesiz ve düzensiz beslenme,obezite, sedanter yaşam tarzı ve genetik faktörler nedenler arasında sayılabilir. Yaş, cinsiyet gibi kişiye ait durumların yanında, geçirilmiş myokardinfarktüsü, hipertansiyon, akciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği, diabet gibi ek hastalıklar bu hastalığın cerrahisinde önemli faktörlerdir.  Özellikle kadın hastalarda ileri yaş, açık kalp ameliyatı için ciddi bir yüksek risk faktörüdür.  Ancak beklenen yaşam süresi arttığından bu hastamızda da olduğu gibi perkütan girişime uygun olmayan hastalar, genel durum değerlendirilmesi yapılıp ileri yaşına rağmen artan klinik tecrübemiz ile başarılı bir şekilde ameliyat edilebilmektedir.” dedi.(İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir