• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Ezan kesinlikle susturulamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KKTC`de mahkemenin verdiği kararla, Lefke'de bulunan Şeyh Nazım Camisi (Orta Cami), Pir Paşa Camisi ve Aşağı Camisinde sabah ezanı ve Arapça duaların hoparlörle okunmasını yasaklamasına bir tepki de Van`dan geldi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, “Ezan Müslümanların şiarıdır ezan kesinlikle susturulamaz.” dedi.

“Kıbrıs'a Hz. Resulullah`ın yadigarı olarak bakacağız”
Önür devamla, “İslam`ın şiarlarına laf atanlar olunca bu Müslümanlar arasına da bir kamçı görevinde olmalıdır. Bu Müslümanlar arasında bir heyecan uyandırıp uyandırmasına vesile olmalıdır. Bizim için Şam, Kudüs, Diyarbakır, Kufe, İstanbul ne kadar önemliyse Kıbrıs`da o derece önemlidir. Sahabenin Kıbrıs`a gitmesiyle o beldeler ilim yerleri olmuştur. Bu gibi yerlerde İslam'ın şiarlarına laf atınca Müslümanlar olarak çok rahatsız oluyoruz. Bunun için Kıbrıs'a Hz. Resulullah`ın yadigarı olarak bakacağız.” diye konuştu.

Önür, son olarak, kimsenin ezan sesini susturamayacağını vurgulayarak, olayın basına yansıdığı gibi olmadığını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Ayrıca Kıbrıs Diyanet sorumlusunun açıklamasına göre; medyaya yansıdığı gibi o camilerde ezan tam olarak kısılmadı. Sadece hoparlörlerde olan bozuk sesin düzeltildiği belirtiliyor. Hoparlörde müezzinin sesinden çok metalik ses daha çok ön plana çıkmaktaydı. Zaten ezan Müslümanların şiarıdır, kesinlikle susturulamaz. Ama varsa hoparlörlerde teknik problemler düzeltilmelidir.” dedi.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir