• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah ve gece saatlerinde Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu, kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Antalya Körfezi ile Mersin ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri Kastamonu ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; karla karışık yağmur ve yer yer kar, Iğdır ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Malatya çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 12/17

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 2/13

İzmir: Az bulutlu ve açık 11/20

Adana: Parçalı bulutlu 12/23

Diyarbakır: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 3/16

Batman: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 2/16

Van: Karla karışık yağmurlu 0/6 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir