• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Boydak`tan sonra bir şirket daha Gülen`den Ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu`na (TUSKON) düzenlenen baskının ardından dernekten ikinci kopuş Naksan Holding`den geldi.

TUSKON ve bağlı federasyonlara yönelik 6 Kasım`daki polis baskını sonrası Boydak Holding`den dernekle tüm ilişkilerin kesildiği açıklaması gelmişti. Boydak Holding, bundan iki ay önce CEO Memduh Boydak dahil 11 işadamı ve üniversite yöneticisinin gözaltına alındığı operasyonla gündeme gelmişti.‘Örgütlü ve nitelikle yağma`yla suçlanan Boydak, adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

NAKSAN HOLDİNG DE AYRILDI!

TUSKON baskını, Boydak Holding`in ardından ikinci ilişik kesme haberini getirdi. Gaziantep`in önemli holdinglerinden olan Naksan Holding, konfederasyondan ayrıldıklarını duyurdu.

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu adına yapılan yazılı açıklamada, “Bugünlere devletimiz ve hükümetlerin desteğiyle geldik. Her zaman millet iradesi ile şekillenen demokrasinin ve demokrasinin yürütücüsü olan devletimizin yanında olduk. Naksan Holding olarak TUSKON`dan ayrıldık. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler, ismimizi herhangi bir kurum ve kuruluşla anmamalıdır” denildi.

İLGİLİ HABER

Boydak Holding'den Paralel Yapı açıklaması

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, 'Paralel Yapı'yı işaret ederek "Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kamuoyunda soru işareti oluşan STK'lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir" açıklamasını yaptı. Boydak, holding çalışanlarını da açıkça uyardı.

Boydak Holding'e Eylül ayında operasyon yapılmıştı
Boydak Holding'in Paralel Yapı'ya destek verdiği iddiaları Eylül ayında yapılan operasyonla adliye koridorlarına taşındı. Holdingin kuruluşlarından Melikşah Üniversitesi`ne yapılan operasyonda aralarında Boydak Holding CEO`su ve üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Memduh Boydak'ın da olduğu 11 kişi gözaltına alınmış, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmışlardı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başanı Mustafa Boydak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada artık Paralel Yapı'yla anılmak istemediklerini belirtti.

Mustafa Boydak: Devletimizin kurumlarına saygıyla bağlıyız
Sevgili Dostlar Merhaba Artık sizlere ve kamuoyuna yönetimimizin görevlendirmesiyle Boydak Grubu adına da paylaşımlarda bulunmaya başlıyorum. Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı T.C. Devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır.

"Hükümetlerin destekleriyle bugünlere geldik"

Devletimizin ve Hükümetlerin destekleriyle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı tempoda azim ve kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir.

Çalışanlara uyarı
Tüm mensuplarımız ve yöneticilerimiz grubumuzun kurumsal duruşuna saygı duymakta,vargücü ile başarıya endeksli herkes çalışmaya devam ediyor. Çeşitli STK lardaşirketlerimiz adına görev alan arkadaşlarımız ilgili kurumlardaki konumlarını gözden geçirmiş olup eksiklerini tamamladılar.

Paralel STK'larla yollar ayrıldı
Kamuoyunda soru işareti oluşan STK lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler ismimizi herhangi bir camia cemaat vs ile anmamalıdır.

"Hükümetimizden özel sektör olarak taleplerimiz olacaktır"
Kurumsal ilkelerimize saygı bekliyoruz. Bugün kısmi de olsa sizlere bilgi akışı sağlamış oluyoruz. İnşallah bundan böyle çeşitli mecralarda sizlerle sohbet imkanımız olacaktır. Ekonomik konularda elbette söyleyeceklerimiz gördüğümüz eksiklikleri ifadelerimiz hükümetimizden özel sektör olarak taleplerimiz olacaktır.

Kısaca Boydak Grubu ile ilgili uzun zamandır beklenen kısa sohbeti sosyal medya üzerinden yapmış olduk. Tüm dostlarıma en derin saygılarımla

Bu haberler de ilginizi çekebilir