• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Elazığ Bakan istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da faaliyet yürüten 80 Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek, Elazığ`a hükümette bir bakanlık verilmesi için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Elazığ STK platformu adına Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi  okudu.

Bahşi basın açıklamasında “Son yıllarda yaşanan yoğun seçim trafiğinin toplumsal gerilimler oluşturduğu herkesin malumudur. Kutuplaşmalar, tahammülsüzlük ve sert tartışmalar arasında geçen bu sürecin ekonomimizden sosyal hayatımıza hemen hemen her alanda etkileri açıkça görülmüştür.  

Terör ve fırsat çeteleri 7 Haziran seçim sonuçlarında oluşan belirsizlik ortamını fırsata çevirmiştir.

Elazığ`dan seçilen milletvekilleri yetenek imkân ve meziyetleri açısından bir birinden farklı özelliklere sahiptir. Elazığ`ı en güzel şekilde temsil edeceklerini umuyoruz. Ve görev verilmesi halinde başarılı olacaklarını, bu donanıma sahip olduklarını biliyoruz. Bakanlık veya icra mevkilerinin tümünde başarılı olacaklarına inanıyoruz.

Elazığ yıllara varan verdiği destekle ve bize göre hak ettiğinin altında kalan potansiyeliyle Bakanlık veya icra mevkilerinden en az birisini hak ediyor.

Bölgesindeki duruşu ve jeopolitik konumu gereği bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Yüzde atmış yedi destek ve dört milletvekili dönüp geriye baktığımızda 14 yıllık kesintisiz destek veren Elazığ`ın Bakanlık hak ettiği açıktır.

Hükümet kurucularından ve Parti yetkililerine çağrımız şudur: Elazığ Bakan istiyor.

Kamuoyuna ve basınımıza saygılarımızla duyuruyoruz.” şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)                                                  

                                                                                          

Bu haberler de ilginizi çekebilir