• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Bingöl`ün 2012 Hedefleri Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Kamu Kurumları 2011 Yılı Sonu Bilgilendirme Sunumları ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği`nin 2011 yılı yatırım programları ve 2012 yılı hedefleri anlatıldı.

Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, M. Alper Çığ, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık, kurum amirleri, İlçe ve belde başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mustafa Hakan Güvençer, toplantının yapılış amacının kurumların görev alanıyla ilgili mevcut durumun ne olduğu ve 2011 yılında nelerin yapıldığını ve yapılamayanların sunum eşliğinde anlatılarak daha anlaşılır olmanın hedeflendiğini söyledi.

2012 yılında nelerin yapılabileceğine dair söz konusu toplantının fayda sağlayacağını umut ettiğini ifade eden Güvençer, yıl içerisinde tüm kurumların yatırımlarını, yapılan işleri ve eksikliklerin konuşulacağını kaydetti.

Tüm kurumların ve kurum temsilcilerinin yeri geldiğinde kendi kurumunu eleştirebilmesi gerektiğini dile getiren Güvençer, Bingöl İl Özel İdaresinin yıl içerisinde gösterdiği performanstan dolayı teşekkür ettiğini ve bugüne kadar birlikte çalıştığı diğer il özel idarelerinden daha üstün bir performans gösterdiğini vurguladı.

Vali Güvençer`in akabinde Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık, İl Özel İdaresi`nce 2011 yılında yapılan yatırımları ve 2012 hedeflerini sunum eşliğinde anlattı. İl Özel İdaresinin sağlık, tarım, sanayi ve ticaret; ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları; ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde yapılan yatırımları başlıklar haline anlatan Mehmet Işık, imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım ve kurtarma, kültür, turizm, gençlik ve spor; orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında yapmakla görevli ve yetkili olduğunu ifade etti.

"2012 Yılı Yatırım Bütçesi 39 Milyon TL"
İl Özel İdaresi emrinde 61 memur, 320 işçi, 9 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 390 personelin çalıştığını ifade eden Işık, idarelerine bağlı 8 birim müdürlüğünün mevcut olduğunu ve 7 ilçe müdürlüğünün bulunduğunu hatırlattı. 2011 yılı yatırım bütçelerinin 28 milyon TL olduğunu aktaran Işık, 2012 yılı yatırım bütçelerinin ise 39 milyon TL olduğunu söyledi.

"2012 Yılında Plent Şantiyemizi Hizmete Açmak İstiyoruz"
İdarelerinin yatırım bütçesinde bulunan ödeneklerin etkin verimli ve yerinde kullanılmasının amaçlandığını ifade eden Işık, "Merkezi bütçeden gelen 2012 yılı yatırımlarımızın doğru bir şekilde altyapı çalışmalarını tamamlamak ve en kısa sürede sağlıklı bir şekilde hizmete sunmak. 2012 KÖYDES Projesi kapsamında öncelikli içme suyu ile yol projelerinin hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlamak. 2011 Yılı Kanalizasyon Ek Programına alınan 20 adet kanalizasyonun (Proje bedeli yaklaşık 4 milyon 950 bin TL) bitirilmesini sağlamak.2011 Yılında ihale edilen 32 adet su sondaj kuyusunu (Proje bedeli yaklaşık olarak 1 milyon 900 bin TL) bitirilmesi. HİS gölet`i çalışmalarını başlatmak. Temiz içme suyu için içme suyu depolarının klorlanması çalışmalarının başlatılması 2012 Yılında Köy yollarında,100 Km 1. Kat Asfalt Kaplama,100 Km 2. Kat Asfalt Kaplama,150 Km Stabilize Kaplama,100 Km Tesviye Uygulaması,400 Km Onarım Uygulaması yapmak. Yolların altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesi ve altyapı sorunlarının asgariye indirilmesi için gerekli sanat yapıları ve köprüleri bütçe imkanları dahilinde yapmak. 2011 Yılında ihale edilen Plent Şantiyemizi hizmete açmak. Merkez İlçe köy yerleşik alan tespit çalışmalarını yapmak.Kırsal kesimdeki gençlerin rahat spor yapmasını sağlamak için 10 adet köyümüze futbol sahası yapmak.Köylerin katı atık sorununun çözümü için pilot uygulama yapmak.İhtiyaç duyulan araç ve iş makinelerini yenilemeye devam etmek.Köy yollarında ulaşımı kaliteli duruma getirmek ve yapım çalışmalarında tasarruf sağlamak için seyyar konkasör alınması" ifadelerini kullandı.

Işık, İl Özel İdaresinin yatırım programı ve 2012 yılı hedeflerini aktardıktan sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Jandarma, Sağlık İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`yle ilgili ihalelerin İl Özel İdaresi`nce yapıldığını aktararak, ihalelerin aşamalarını sunum eşliğinde anlattı. Işık`ın sunumunun ardından soru cevap kısmına geçildi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Işık, sunumun ilerleyen günlerde kitapçık haline getirilerek dağıtılacağını söyledi.

Toplantı verilen aranın akabinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İlhan`ın kurumuyla ilgili yaptığı sunum ile devam etti.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30192.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30191.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30193.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir