• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
"Motosiklet kullanıcıları mutlaka kask kullanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Motosikleti satıcıları, yağışlı havalardan dolayı, motosiklet kullanıcılarının mutlaka kask, dizlik ve eldiven kullanmalarının gerektiğini belirterek, Diyarbakır’da motosiklet kullanıcıların kask kullanmadıklarını,  kaskın hayati bir gereklilik olduğunu ama motosiklet sürücülerinin bu prensiplere hiç  dikkat edilmediğini söylediler.  

Motosiklet bayiliği yapan İrfan Arkaş, motor sürücülerinin trafik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Ehliyetsiz ve donanımsız bir araç almamaları gerektiğini konusunda uyarıyoruz. Kış mevsiminde motosiklet kullanırken çok çok dikkat edilmesi gerekir. Bunun için de kurallara uymaları büyük önem arz ediyor. Motor alırken kendilerine uygun ve kullanabilecekleri araç seçmeleri gerekiyor.” dedi.

Diyarbakır’da motosiklet sürücülerinin kas kullanmadığına dikkat çeken Arkaş, “Kask kullanmak hayattır bundan dolayı kask bir gerekliliktir. sürücüler yağışlı havalarda dikkatli motor kullanmaları gerekir. Motorun kendilerine verebileceği tepki 2 tekel üzerinde olduğu için kurallara uymadıkları zaman can güvenlikleri çok büyük bir tehlike altına giriyor. Otomobilde olmaları onların hayatını belki kurtarabilecektir. Motorda kask, dizlik eldiven almadıkları zaman hayatı bir risk taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Ali Begde ise “ Kış aylarında kask takılması şarttır. Yağmurdan dolayı yerler ıslak oluyor kaza riski fazladır. Yavaş sürülmesi ve dikkatli olunması gerekir. Motor bakımın sürekli yapılması ve motor kullanıcıların lastikleri iyi olması lazım.” diyerek motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir