• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
"Başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun en büyük eksiğinin kitaplardan uzak kaldığını belirten kitapevi işletmecileri, dünya tarihinde bütün medeniyetlerin kitap ile yükseldiklerini belirterek, kitap okuyan toplum ve medeniyetlerin hem toplumsal olarak kendilerini iyi geliştirdiklerini, hem de diğer milletler üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu söylediler.

Kitapevi işletmecisi Ahmet Seyar, toplumun sosyal medyanın tuzaklarından uzaklaşıp bilinçlenmesi ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için, kitap okuması gerektiğini belirti.

İşletmeci Seyar, toplumun inşasında en büyük rolü üstlenen gençlerin çok az kitap okuduğuna dikkat çekerek, " Gençlerimiz ilk önce televizyona bağlı kalarak kitap okumadılar şimdi ise sosyal medya denen şey ile zamanlarını kaybederek kitap okumuyorlar, bundan dolayı da toplumda meydana gelene olaylara karşı duyarsız kalıyorlar." dedi.

Seyar daha sonra, " Bundan dolayı gençler ve aileler düzenli ve peryodik bir şekilde kitap okuma programı düzenleyerek kitap okumalı böylelikle ailede kitap okuma rekabeti ve heyecanı başlamış oluyor." diyerek tavsiyelerde bulundu.  

Kitap okuyucusu Murat Çınar ise dünya tarihinde bütün medeniyetlerin kitap ile yükselip ilerlediğine vurgu yaparak,  "Kitap okuyan medeniyetler hem toplumsal olarak kendilerini iyi geliştirdiler hem de diğer millet üzerinde ciddi etkileri olmuştur." ifadelerine yer verdi.

 Kitap okumayan birey ve toplumların her zaman geri kaldığını sözlerine ekleyen Seyar,   "Kur’an-ı Kerim'de ilk inen ayet İkra yani oku ayetidir. Ümmi toplum içinde Allah Müslümanlardan ilk önce okumalarını emretmiştir. Okumanın hem kendi ailesine, çevresine, topluma hem de dünyaya faydası var. Kitap okumak, medeniyettir kemale ermektir. Tersi ise cehalettir, gericiliktir." ifadelerini kullandı.

Kitap okumanın faydalarına değinen Çınar daha sonra, “Kitap okumak cahil kalmamaktır. Toplumda kişi nasıl hareket edeceğini bilmesi için muhakkak okuması gerekir. Kitap okuyan insanlar annesiyle, babasıyla, iş arkadaşlarıyla ve toplumun genelinde nasıl hareket edeceğini ne konuşacağını nasıl konuşacağını bilir. Bunu bilmediği zaman başarılı olamazalar. Başarılı olmanın yolu vardır, oda kitap okumaktan geçer” dedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir