• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Gaziantep`te Can Kurtaranlara temel eğitim kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 16 kişiden oluşan “Can Kurtaran” ekibi, ikinci dönem eğitimlerini sürdürüyor.

İlk dönemi başarılı bir şekilde bitiren itfaiye personelleri görevlerine başlarken, Gaziantep Üniversitesi çalışmaya destek vermek amacıyla ikinci dönemde 16 kişiden oluşan itfaiye ekibine yüzme temel eğitimi dersi veriliyor. Eğitimler, GAÜN Yüzme Eğitim Sorumlusu Mustafa Âdem Demirezer tarafından verildi..

Eğitimlerin sonunda itfaiyecilere cankurtaran kursu açılarak belgeleri verileceği belirtilirken, bu çalışmanın Türkiye`de ilk olduğu ve ikinci döneme girildiği kaydedildi.

Özellikle yaz aylarında kentte meydana gelen boğulma olaylarının da en az seviyeye düşürülebileceğini belirten Demirezer, “Yüzme eğitimlerimiz programı kapsamında itfaiyecilere 2 grup halinde teorik olarak veriliyor. Bu eğitim itfaiyecilerimizin boğulma vakalarına karşı aldığı önemli bir eğitimdir. İkinci döneme girmesiyle itfaiye personelleri artık daha güçlü bir şekilde hareket edecek. Türkiye`de bir ilk olan bu proje sayesinde kentte meydana gelen boğulma olayları da en az seviyeye indirilecek. Ülkemiz için başarılı bir eğitim programı olup şehrimiz için gurur vericidir.” dedi.

Demirezer, bu eğitimlerin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Rektör Yardımcı Prof. Dr. Ali Gür`ün destekleriyle sürekli geliştirilerek devam edeceğini kaydetti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir