• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Gülen medyasında kayyum endişesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şişirme bir tirajla Türkiye'nin en çok satan gazetesi olduğu iddia edilen ve 600 bin gazetenin okunmadan yumurta kutusu yapılmak üzere hurdacıya satıldığı ortaya çıkan Zaman Gazetesi'nde seçim sonrası tam bir panik havası hakim.

EL KOYMAYA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Kendilerine muhalif isimlerin iş akitlerini fesh etmeye başlayan Gülen grubuna bağlı Zaman Gazetesi, Yenibosna'daki merkez binadaki bütün eşyaları kiralık gibi göstererek eşya kurtarmanın derdine düştü. Gazeteye olası bir el koyma durumuna karşı önlem almaya çalışan Zaman, binada bulunan ve yıllardır kuruma ait olan bütün taşınır ve taşınmaz eşyaları bir şirket üzerinden kiralıyormuş gibi düzenleme yaptı. Yani olası bir operasyonda Zaman Gazetesi'ndeki bütün eşyalar, kiralanan şirkete geri verilerek devletin el koymasının önüne geçilecek.

Gülen medyasına bağlı olarak günlük olarak çıkarılan ve Zaman merkez binasında hazırlanan Millet Gazetesi de kimseye çaktırılmadan sessiz sedasız Şirinevler'de kiralanan bir ofise taşındı. Gazeteyi çıkaran bütün kadro ve ekipmanın Şirinevler'deki yeni ofisten kiralık eşyalarla çalışmaya başladığı kaydedildi.

SIRADA ONLAR VAR

Kurduğu ittifaklarla seçimlerde istediği sonucu alamayan ve büyük bir bozgun yaşayan Gülen medyasının mal kaçırma işlemine devam edeceği söyleniyor. Zaman Gazetesi'ne bitişik bulunan Cihan Haber Ajansı'nda da benzer bir hazırlık olduğu, Cihan'ın taşınması için de Avcılar tarafından kiralık ofis bakıldığı kaydediliyor.

Yenibosna merkez binada bulunan Irmak TV'nin de en kısa zamanda başka kiralık bir ofise taşınacağı gelen duyumlar arasında. Yayın müdürlüğünü Gülen imamlarından Süleyman Sargın'ın yaptığı Irmak TV'nin reji odasındaki yayın malzemelerinin tamamen sökülmüş ve taşınmaya hazır halde beklediği kaydedildi.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir