• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
“Ezan yasaklama kararı kabul edilemez”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kıbrıs Lefke`de bir avukatın ezan sesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmasının ardından mahkemenin, ezanı yasaklaması ile ilgili bir tepki de Şanlıurfa Peygamber Sevdalılarından geldi.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa il koordinatörü İbrahim Halil Göven,  Kıbrıs`ın bir İslam beldesi olması için çok bedel ödendiğine dikkat çekerek bu yasağın Müslümanlar tarafından asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kıbrıs`ın İslam tarihindeki önemini ve verilen bedelleri anlatan Göven, Kıbrıs ve Türkiye halklarının bu karara tepki vermesi gerektiğini belirtti.

Göven, “Türkiyeli Müslümanlar ile Kıbrıs`taki Müslümanlar ile kenetlenmelidir. Buradaki STK`lar gerekirse Kıbrıs`ta da şubeler açmalı ve orada etkinliklerde bulunmalı. Ayrıca orada İmam Hatipler açılmalıdır. Diyanet de bu çalışmalara destek vermelidir. Bu eksiklik had safhada, bundan dolayı bir araya gelinip Kıbrıs`a sahip çıkılmalıdır.” dedi.

“Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyorlar”

Ezan yasağı kararını verenlerin, Müslümanların dağınıklığından istifade ettiğini belirten Göven, “Bu tür durumlarda Müslümanlar birlikte hareket edip tepki göstermelidir. O zaman İslam düşmanları bu şekilde Müslümanların ne Kur`an Kurslarına ne derneklerine ne de camilerine saldırıda bulunurlar. Aynı zihniyet Diyarbakır`daki Yenişehir ilçesinde billboardlarda Peygamberimize hakaret karikatürleri yayınladı. Bunlar nereden cesaret alıyor, Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyor. Bundan dolayı Müslümanların ivedilikle bir araya gelerek birlikte hareket edip, gerektiğinde birlikle karar alabilmeleridir. “ dedi. (Mustafa Gül, Ramazan Casuk- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir