• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
İki nokta üst üste; biri altta biri üstte!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hüseyin Sağlam / Doğruhaber

14 Eylül 2015!

Nokta dergisine bir polis baskını yapıldı, derginin ilgili sayısı “Terörü teşvik” gerekçesiyle toplatıldı, sorumluları gözaltına alındı. Ve tabi yine kıyametler koptu! “Özgür basın susturulamaz” sloganları kulakları tırmaladı.

Zaman`ın Dumanlı`sına savcılık tebliğatı götürüldüğünde;

Hürriyet`in “mübarek camı” çatladığında;

Bugün`e Kayyum atandığında;

Yaşanan “Özgürlük mücadelesinin” vardığı “Kurtuluş mücadelesi” göz yaşartıcıydı!

CHP`den HDP`ye; Doğan`ından Saman`ına karşılıklı “iade-i ziyaretler”, protestolar, tepkiler, ayinler, günün anlam ve önemini belirten dramatik açıklamalar vs vs..
Yeter ki polis aracı söz konusu medya merkezlerinin yakınlarında görülsün, adeta her biri birer Mahmut TANAL olup Center`lerin önlerine akardı, hem de yuvarlana yuvarlana…

Ve 02 Kasım 2015!

Yine Nokta dergisi ve yine polis baskını! Üstelik bu sefer derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, ilkinde olduğu gibi adli kontrol ile serbest bırakılmadılar, tutuklandılar.

Bu kez ne CHP, ne HDP, ne Doğan, ne de Mahmut TANAL`dan gık bile çıkmadı. İlk baskında olduğu gibi CHP`nin “Medya Üzerindeki Baskıları Araştırma Komisyonu” üyeleri Enis, Barış ve Erdem dergiye selam bile vermediler. Haliyle ne “Özgür medya” söylemi, ne açıklama, ne ayin, ne de şamataların hiç birisi yaşanmadı. Hatta çok enteresan olacak ama, Mahmut TANAL`dan bile ses seda çıkmadı.

Dergi aynı, baskın aynı, gerekçe aynı. CHP`si, HDP`si, DOĞAN`ı da aynı!

Eee?

Demek ki “İki Nokta” varmış! “Biri altta, biri de üstteymiş!”

Bu haberler de ilginizi çekebilir