• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
`Menfaat üzerine dönen siyaset canavarlıktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Yapıcıoğlu, TVNet'e ‘Seçim Özel` programında Serhat İbrahimoğlu`nun konuğu oldu.

“Kendi menfaatimizi milletin menfaati üzerinde göremezdik”

1 Kasım seçim sonuçlarının konuşulduğu programda ‘HÜDA PAR`ın neden seçimlere katılmadığı?`yönündeki soruyu cevaplayan Yapıcıoğlu, bunun pek çok nedeni olduğunu belirterek, “Biz dedik ki; 1 Kasım seçimlerine gidilirken tabanımızın güçlü olduğu bölgede güvenli bir seçim ortamı yok. Nihayetinde doğru dürüst mitinler dahi yapılamadı. Bir gerekçemiz daha var, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımayacağını düşündük. 1 Kasımda ortaya çıkan bu tabloya rağmen, daha önce bağımsız adaylarla katıldığımız vilayetlerde seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandıklara yansıdığı kanaatinde değiliz. Mesela her tarafta seçime katılım oranı yükselirken, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Muş ve Ağrı`da seçime katılım oranları bir önceki seçime göre düşüş var. Bu bir anlam taşıyor, vatandaş sandığa gitmekte çok rahat değil. Bu gerekçelerin dışında, birilerinin üst akıl dediği dış güçlerin Türkiye`de kaos oluşturmaya çalıştığını, Suruç`taki bombalı saldırı da belki de bu işaret fişeklerinden bir tanesiydi. Yani Türkiye`nin Suriye gibi karışmasını istiyorlardı. Basında yıllarca kalem oynatmış kişiler iç savaşı dillendirmeye başladılar. Böyle kaotik bir ortamı oluşturmak isteyen mihraklar bizim üzerimizden belki bazı hesaplar yapıyorlardı. Seçime girmiş olsaydık belki bu anlamda onlar için uygun bir ortam oluşmuş olacaktı. Biz buna fırsat vermek istemedik. Bütün bu gerekçeleri üst üste koyduğumuzda seçime girmememizde bize bir şey kazandırmayacağını, ama aksine memlekete çok şey kaybede bileceğini düşününce seçime girmememizin daha hayırlı olacağı kararına vardık. Başından beri diyoruz kİ; her hangi bir siyasi parti, siyaset yapan insanlar genelde ne der? ‘Biz memlekete hizmet etmek için geldik` derler. Kim ki kendi çıkarlarını memleketin çıkarı üstünde görüyorsa, onun yaptığı şey menfaatçiliktir. Menfaat üzerine dönen siyaset de, canavarlıktır. Biz canavar değiliz. Kendi menfaatimizi milletin menfaati üzerinde göremezdik ve görmedik. Bu nedenle seçime katılmadık” ifadelerini kullandı.

“Kürt sorunu' isminden rahatsızız”

HÜDA PAR`ın ‘Çözüm Süreci`ne bakışını ve gelinen noktada Kürt halkının sistemden dolayı oluşan haklarının verilmesi konusundaki görüşlerini de paylaşan Yapıcıoğlu, “Bu sorun ‘Kürt Sorunu` dediğimizde, doğrusu isimden de rahatsızız. Yani ‘Kürtler sorunmuş` veya ‘sorun çıkarıyormuş…` Bu sorun Kürtlerin çıkardığı bir sorun değil, sistemin çıkarmış olduğu sorundur” dedi.

“Sorun sistemden kaynaklanıyor”

90 yıllık sorunun PKK`nın silah bırakmasına indirgendiğinde PKK silah bıraksa dahi sona ermeyeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Sistemden kaynaklanan bir sorun var ve bu sorun 90 yıldır devam ediyor. Son 30-35 yıl birileri bu sorundan dolayı ortaya çıktı. Yani o sorunun bir sonucu ortaya çıktı. Şimdi siz sorun üreten veya sivri sinek üreten bir bataklığı kurutmadan sadece ‘ben bu sivri sinekleri yok edecem` derseniz, bataklık yeniden üretmeye başlar. Sorunun kaynağı sistem olarak görülürse, sisteme neşter vurulur. Sistemin kendisini değiştirip dönüştürmesi lazım. Ha sistem 1920`li 30`lu yıllar gibi mi, değil. Bazı değişimler geçirdi. Özellikle son 10-15 yılda bir mesafe kat edildi. Ama yeterli mi, değil” diyerek sorunun çözümünün sitemin değiştirilmesinden geçtiğinin altını çizdi.

Hürseda Haber

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir