• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Sur halkı diken üstünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde PKK`lilerin yeniden hendek kazarak barikatlar kurması nedeniyle meydana gelen çatışmalar iki ateş arasında kalan halkı mağdur ediyor.

Çatışmaların ara ara meydana geldiği Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz ve Dabanoğlu mahalleleri adeta hayalet şehri andırıyor.

Kurulan barikat ve kazılan hendeklerin başında PKK`liler bekliyor. Silahlı PKK`liler yaşanan olaylara tepki gösteren halkı da tehdit ediyor.

Çatışmalar nedeniyle Hocaoğlu, Hasırlı ve Kadı camilerinde ibadet yapılmıyor, ezan okunmuyor. Kapıların kapalı olduğu camilere ibadet etmek için gelen halk geri dönüyor.

Yavuz Selim Ortaokulu, Süleyman Nazif İlkokulu, Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Alparslan Anadolu Lisesi ve Mardin Kapı ilkokulunda hafta içi eğitime ara verilmişti.

Fatih Paşa Mahallesi Bıyıklı Mehmet sokakta kurulan barikat ve kazılan hendek nedeniyle evini terk eden S.T. yaşananlara tepki göstererek, “PKK militanları ellerinde ağır silahlarla evimizin önünde duruyor. Her an bir çatışma meydana gelecek korkusuyla evimizi terk ettik. Benim bulunduğum binada 3 aile evini terk etmiş.” dedi.  (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir