• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
'Batman SGK lojmanı, hastaneye devredilsin'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da 2005 yılından bu yana Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin 162 yataklı olarak hizmet verdiğini belirten Sağlık-Der Batman Şubesi Başkanı M. Orhan Edis, yıkılan lojmanın sağlık alanına dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Konu hakkında yaptığı açıklamada Edis,“Artan nüfusun beraberinde getirdiği hasta potansiyeli ile son 7 yıldır özellikle Çocuk Hastalıkları Kliniği olarak ihtiyacı karşılayamamaktadır. Hastanenin fiziki şartlarındaki yetersizliklerden dolayı halkımıza hizmet verme noktasında yetersiz kalmakta, hem yeni klinik açmak hem de çalışan personelin ihtiyaçlarını karşılama noktasında sorunlar düğümlenmektedir.” şeklinde konuştu.

Hastane personelinin yer darlığından dolayı farklı binalarda (Kültür merkezi binasında-Maliye Lojmanları Altında) hizmet yürütmeye çalışmakta olduğunu hatırlatan Edis şunları söyledi: “Yapılmakta olan yeni hastane inşaatı yaklaşık 3-4 yıl sonra ancak hazır duruma gelecektir. Bundan dolayı Sağlık-Der olarak çözüm önerimiz; ilk yapıldığında SSK hastanesi personel lojmanı olarak kullanılan, daha sonra 2005 yılında hastanenin Sağlık Bakanlığına devrinden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğüne kalan 1006 metrekare alana sahip lojman, depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmıştır. Yıkım kararı alınan ve ihale ile satılığa çıkarılıp sonrasında ihalesi iptal edilen bina, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinin bitişiğinde bulunmaktadır. Yapılacak tahsis işleminin Batman halkına ve sağlık çalışanlarına derin ve rahat bir nefes aldıracağı düşüncesindeyiz. İktidar parti yetkililerini ve tüm yerel yöneticileri bu konuda görev ve sorumluluk almaya davet ediyoruz.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir