• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Şırnak`ta Yılın İlk Karı Yağdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Şırnak`a yılın ilk karı düştü. Şırnak`ın Namaz Dağı ile Cudi Dağına gece yarısı başlayan kar yağışı merkezde kendini sulu kar olarak gösterdi. Şırnak`ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi.

Şırnak`ın merkezinde kar kalınlığı 2-3 santimetreyi bulurken, Şırnak`ın aşağı taraflarında ise karın etkisini göstermediği görüldü. Merkezde sulu kar yağışı etkili oldu. Böylece beyaza bürünen Şırnak merkezi, aşağı taraflarının kardan etkilenmediği açıkça göründü. Cudi`nin etekleri ise sisle kaplı bir manzara oluşturdu.

Kar yağışı zorlukları da beraberinde getirdi. İlk olarak karla dolan damları temizleme çalışmaları hemen başladı. Bazı şoförler kar yağışına hazırlıksız yakalanarak, araçlarını kontrol etmekte zorlandı. Yine sulu kar yağışında yolda yürüyen yayalar yürümede zorlandı.

Yılın ilk kar yağışına belki de en çok sevinen çocuklar oldu. Her fırsatı değerlendirmekten kaçınmayan çocuklar, kar yağışını da kartopu oynayarak, kardan adam yaparak değerlendirdiler. Öte yandan, günlerdir yağış almadığı için Şırnak`ta yaşanan kuru soğuk hava, kar yağışıyla yerini yumuşak bir havaya bırakması ise vatandaşları da memnun etti.

Kar yağışı seyrek şekilde devam ediyor.

Emcet Yalçın-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30171.jpg


http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30172.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30173.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30174.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir