• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
`Kozmik Oda`da Hangi Sırlar İfşa Edildi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "suikast" iddialarıyla 2009'da başlatılan ve devletin çok gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay'a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 25 gün arama yapılmasıyla gündeme oturan "Kozmik Oda" soruşturmasında 2'nci perde açılıyor. 6 yıl sonra geçtiğimiz mart ayında "takipsizlikle" sonuçlanan soruşturma sırasında elde edilen gizli bilgiler, CD halinde Genelkurmay'a teslim edildi.

HANGİ SIRLAR İFŞA EDİLDİ?
Genelkurmay'da oluşturulan özel bilirkişi ekibi, gizli bilgilerin ne kadarının deşifre edildiğini ve nasıl sızdırıldığını inceliyor. Genelkurmay Adli Müşavirliği, devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin TÜBİTAK üzerinden ifşa edilmesine neden oldukları iddiasıyla dönemin özel yetkili savcısı Mustafa Bilgili ile Kozmik Oda'ya giren hâkim Kadir Kayan'la ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Kozmik Oda soruşturmasından sonra tüm Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlıkları lağvedilmişti. Kozmik Oda komplosunu soruşturan Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, 30'a yakın şüpheli hakkında takipsizlik kararı yazmıştı. Küçük, Kozmik Oda soruşturmasını yürüten bazı polisler hakkında ise soruşturmayla ilgisi olmayan şüpheli subayların avukatının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin telefonlarını usulsüz biçimde dinledikleri, sahte belge hazırladıkları ve olmayan ihbarlarla işlem yaptıkları iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatılmasını talep etmişti.

ARINÇ: KAMUFLAJ MIYDI?
Kozmik Oda soruşturması için o dönemde Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, kendisine yönelik suikast iddiası için başlatılan soruşturma için şunları söylemişti: "Acaba benim üzerimden bir operasyon mu yaptılar?' Çok çirkin bir tabir ama kullanmak zorundayım, acaba kullanmak mı istediler? Yani Kozmik Oda'ya girmeleri gerekiyordu da böyle bir ciddi olayı kamuflaj aracı olarak mı kullandılar? Yalan söylemem gerekmez, içimdeki bir şüphe büyümeye başladı. Acaba bu olay sebebiyle benim üzerimden bir başka operasyon yapmış olabilirler mi diye?"

Sabah
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir