• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Ödüllü `Kutlu Doğum Siyer Sınavı` Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü münasebeti ile bir dizi etkinlikler tertipleyen Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde bugün Saat 10.00 da erkekler için "Kutlu Doğum Siyer Sınavı "(KDSS) düzenledi. Sınava yaklaşık 1200 kişi katıldı. Çok katlı otopark düğün ve konferans salonunda düzenlenen sınav 3 kategoride ve iki oturumda yapıldı.

 

Bayanlar içinde aynı usuller çerçevesinde bugün 13.30`da ayrı bir "Siyer Sınavı" yapılacak.

 

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, Sınavda her kategoride birincilere cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verileceğini ifade etti.
Ortaç, "Kutlu Doğum anısına platform olarak geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavını(K.D.S.S) bu yılda düzenlemiş bulunmaktayız. Rabbimize hamd olsun ki Kutlu Doğum münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz etkinlikleri her geçen yıl halk, daha büyük ilgi ve teveccüh ile karşılıyor." dedi.

 

Yeni nesil Rasulullah (s.a.v.)`in Üstün Şahsiyetinden ve Davasından Haberdar Olsun.

 

Bu sene düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın kaynak eseri Mısırlı Âlim Muhammed El-Hudari`nin "Nurul Yakin Muhammed (s.a.v.)" adlı eseri olduğunu belirten Ortaç, 3 ayrı kategoride düzenlenen sınavda her kategori için 100`er soru hazırlandığını ve sınav süresinin 120 dakika olacağını kaydetti.

 

Bu etkinliği düzenlemedeki amaçlarının özellikle olduğunu ifade eden Ortaç, "Sınava katılan tüm kardeşlerimize Rabbimden muvaffakiyetler dilerim. Yarışmada dereceye girecek olan kardeşlerimizi 17 Nisanda Yeni Otogar Yanı Mevlid Alanında düzenleyeceğimiz büyük kutlu doğum mevlidinde ilan edeceğiz inşallah." dedi.

 

KDSS`ye yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkesimden vatandaş katıldı. KDSS`ye Batman dışından da katılanlar olduğu gözlendi. Urfa`dan bu sınav için gelen ve KDSS`ye katılıp değerlendirmelerde bulunan Ramazan Casuk(20) adlı öğrenci: "Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu kardeşlik ve Peygamberimizin siyerini daha iyi anlama etkinliğine katılmamın en büyük nedeni peygamberimize olan sevgim ve bağlılığımdır. Çok güzel bir duygu içerisinde bulunuyor olmam ayrı bir haz yaşatıyor bana." dedi.

 

Siyer yarışmasına katılan özel güvenlikçilik yapan Mehmet Mahfuz Çiçek(39) adlı vatandaş da, "Sırf Peygamberimiz için doğumu olduğu için manevi olarak katılıyorum sınava katılan bütün kardeşlerime başarılar dilerim." İfadelerini kullandı.

 

Esnaflık yapan Abdullah Meyiş(41) adlı vatandaş ise: "Böyle bir heyecanı yaşamaktan mutluyum. Bu çocuklarla birlikte bu sınava girmekten gerçekten çok mutluyum. Bu sınavla bütün arkadaşların kalbine Rasulullah aşkının girmesini Yüce Rabbimden diliyorum. Onun hayatını bize örnek aldıran Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun." Şeklinde konuştu.

 

M.Sıddık Demir, M.Sait Çelik-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir