• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
Öğrencilerden hükümete manevi eğitim çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi öğrenciler, hükümetten eğitim sistemine düzenleme getirmesini ve yaz şenlikleri adı altına yapılan ahlak dışı eğlencelerin kaldırmasını istedi.

1 Kasım seçiminin ardından tekrar tek başına iktidar olan AK Parti`den her kesimden büyük beklentiler gelmeye devam ediyor.

Bursa`da nabzını tuttuğumuz MTTB üyesi öğrenciler, yeni kurulacak hükümetten öğrenciler için toplumun milli ve manevi eğitim sistemini geliştirmesi gibi beklentileri olduğunu söylediler.

“Üniversitelerde bahar şenliklerinin kaldırılmasını istiyoruz”

MTTB Bursa Şube Başkanı Halef Hakkı Cafer, 1 Kasım seçim sonuçlarının ümmete hayırlı olmasını diledi. “Bizim de herkesin olduğu gibi AK Parti hükümetinden beklentileriniz var.” diyen Cafer, “Üniversite ve lise öğrencilerinin sorunlarından bahsetmek istiyorum. Öncelikle üniversitelerde bahar şenliklerinin kaldırılmasını onların yerine bilim şenliklerini getirmesini istiyoruz. Üniversitelerde uygulamalı eğitim istiyoruz. Gençlerimize seçimlerden önce vaat edilen şeylerin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.” dedi.

“STK`lara destek verilerek manevi yatırımların sağlanmasını bekliyoruz”

Hükümetten sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteğin verilerek manevi yatırımların sağlanmasını beklediklerini dile getiren Cafer, “Bürokrasideki işlemlerin azalmasını talep ediyoruz. Çünkü bizler bürokrasiye takılıyoruz. Eğer sivil toplum kuruluşları devlet desteğiyle manevi bütünlüğü sağlarsa ve ülkemizdeki anayasal düzenlemeler bir kez daha gözden geçirilirse, istikrara kavuşursa manevi boyutta da ülkemiz kalkınmış olur. Anayasa ile başörtüsünü güvence altına alınmasını, sadece emirnamelerle, kararnamelerle değil anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerin bu eğitim sistemiyle bir yere varmaları mümkün gözükmüyor”

Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Enes Öztürk, “Biz İslami gençlik olarak AK Parti`den beklentimiz, 13 yılda sağladığı özgürlükleri daha da perçinleştirmesi daha da özümsendirmesi ve toplumumuzun eskide olduğu gibi ecdadımızın milli ve manevi değerlerine sahip çıkabilecek bir eğitim sistemini getirmesini temenni ediyorum. Bizim okuduğumuz eğitim sistemi çok boş bir eğitim sistemi, yeni eğitim siteminde araştırmacı özelliğimiz olsun. Biz kişisel özelliklerimizi kurtardık ancak kurtaramayan gençler çoğunlukta. Bu gençlerin bu eğitim sistemiyle bir yere varmaları mümkün gözükmüyor.” şeklinde konuştu.

“Eğitim, AK Parti`nin geri kaldığı alanlardan biri”

Gençliğin maneviyatına önem gösteren projelere imza atılmasını isteyen öğrencilerden Samet Mutlu ise “Çünkü eğitim AK Parti`nin geri kaldığı bölümlerden biri. Sağlıkta, ulaştırmada çok büyük reformlar yaptılar ama eğitim bunlara nazaran biraz daha geride kaldı. Gelecek dönemde AK Parti`den eğitim alanında güzel projeler güzel işler bekliyoruz.” diye konuştu.

Gençler olarak eğitimde sıkıntımız var”

MTTB il yönetiminde olan Murat Atlı, “Benim hükümetten beklentim tabi gençler olarak ileride idareciler olacaklar bizleriz. İstikrarın sağlanmasını istiyoruz. Gençler olarak eğitimde bir sıkıntımız var. Bu eğitimi de bizim gibi STK`lar üzerinden hükümetin bir politika üretmesi ve gençlere ulaşmasını temenni ediyoruz. Bunu tavsiye ediyoruz. Bu şekilde nihai gayeye ulaşacağını düşünüyoruz biz hükümetin. Daha çok STK`larla entegre olarak yapılan bu çalışmalarda çok muvaffakiyet olacağını düşünüyoruz.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir