• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Nota eşliğinde Ezan Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğünde düzenlenen eğitim kursunu Diyanet İşleri Başkanlığında sınırlı sayıdaki görevliye verilen bir yıllık musiki eğitimi alan Kur`an Kursu Öğreticisi Abdullah Aktürk veriyor. Kursiyerler; Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan okumayı, ezan ve selâda yaygın hataların düzeltilmesi, ses eğitimi, sela ve ezan makamları ve camii musikisinde kullanılan bazı makamları öğrendiler.

Ezan kursunda personelle birlikte dersi dinleyen İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal ve Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık okunan ezanları dinledi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ezan kursu ile ilgili şunları söyledi; “Öncelikle bu kursa katılan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Müftülüğümüzde cami hizmetlerini yürüten personelin Ezanı Güzel Okuma becerilerini belli bir düzeye yükseltebilmelerini sağlamak amacıyla ‘Ezanı Güzel Okuma Kursu` düzenledik. Bu itibarla, Başkanlığımızca açılan musiki kursunu tamamlamış olan İlimiz Kızıltepe ilçesi Kur`an kursu öğreticisi Abdullah Aktürk`ün düzenlenen kursta, formatör öğretici olarak görevlendirdik. Şimdiye kadar dinlediğimiz hocalarımızın Ezan okuma becerilerini ne kadar geliştirdiklerini görünce bunun ne kadar isabetli bir program olduğuna şahit olduk. Kursumuzun birinci dönemine 16 hocamız katılarak başarılı bir şekilde kursu tamamladı. Önümüzdeki dönem de diğer arkadaşlarımızı kursa tabi tutacağız.”

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun son olarak bazı mahallelerdeki merkezi ezan cihazlarının bazı teknik problemlerinin olduğunu belirterek bunların da en kısa sürede giderilip halkımıza Ezan-ı Muhammedi`yi en güzel şekilde ve en güzel sesle dinletmeye devam edeceklerini kaydetti. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir