• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
ABD, müttefiki PYD`yi yanlışlıkla vurdu: 45 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de ABD'nin hava bombardımanları eşliğinde IŞİD'e karşı savaşan PYD güçleri, yanlışlıkla Amerikan bombardımanının hedefi oldu. Kurdstreet isimli haber sitesinde yer alan habere göre, Haseke'de koordinatları PYD tarafından verilen noktaları bombalayan ABD füzeleri, yanlışlıkla Kürt güçlerini vurdu. Hava saldırısında 45 PYD'li öldü.

İddiaya göre YPG`den oluşan Demokratik Suriye güçleri son 48 saat içerisinde Haseke şehrinin güneydoğusundaki köylerin çoğunu kontrolüne alarak Hatuniye gölüne kadar ilerledi. Demokratik Suriye Güçlerine bağlı operasyon merkezi, kendi güçlerinin Hatuniye bölgesine daha girmediğini, bölgede hala IŞİD`in bulunduğunu düşünerek, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerine Hatuniye bölgesinin koordinatlarını verip vurulmasını istedi.

ABD uçakları da Kurt güçlerinin ilerlemesini kolaylaştırmak amacıyla, koordinatları verilen bölgeyi üç füze ile vurdu. Saldırıda, bölgede bulunan PYD güçlerinden 45 militan hayatını kaybetti. Asayış güçlerinden bir görgü tanığı, Kurt Street`e yaptığı açıklamada, ‘bombardıman bölgesinden 1 km uzaklıktaydık. Arkadaşlarımızın bulunduğu bölgenin nasıl vurulduğunu gözlerimizle gördük. bölgede bulunanların hiçbiri kurtulmadı. Bölgeyi 3 füzeyle vuran ABD uçakları daha önce de defalarca hedefini şaşırmıştı` ifadesini kullandı.

KOBANİ'DE DE VURMUŞLARDI

Suriye'de hava saldırılarına geçen yıl başlayan ABD, Kobani'de de IŞİD'i bombaladığı sırada bir kez daha yanlışlıkla YPG güçlerini hedef almıştı. Yanlışlıkla vurulan YPG'nin kaybı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

RUSLAR DA HİZBULLAH'I VURMUŞTU

Bölgede bir ay önce Esad muhaliflerine karşı hava harekatlarına başlayan Rus uçakları da, bir süre önce yanlışlıkla Hizbullah konvoyunu vurmuş, cok sayıda Hizbullah mensubunun ölümüne sebep olmuştu

Bu haberler de ilginizi çekebilir