• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
İl Halk Kütüphanesindeki kitaplar dezenfekte ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Halk Kütüphanesi tarafından okuyuculara ödünç verilen kitaplar, kitap temizleme makinasıyla her türlü mikroplardan arındırılıyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Batman İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz; merkez, şube ve ilçelerdeki kütüphanelerde   toplam 76 bin 856 kitap ve 17 bin 267 üyelerinin bulunduğunu belirterek, yaklaşık bir yıl içerisinde üyelerine toplam 70 bin ödünç kitap verdiklerini söyledi.

Yılmaz, bu kitapları geri aldıktan sonra üyelerine temiz olarak tekrar teslim etmek için kütüphane personelleri tarafından kitap temizleme makinasıyla  her türlü mikroplardan arındırdıklarını ifade etti.

Doğal aroma olarak çam, limon ya da lavanta kokulu saf aroma kullandıklarını ifade eden Yılmaz, “Buhar durumunda çalışırken, aroma, vantilatörle kütüphane içine verilir. İşlem bittiğinde ve herhangi anormal durumda makine sesli sinyal ile uyarır. Kitaplar ortak kullanımda oldukları için binlerce kullanıcı tarafından dokunulmakta, raflarda okuyucuları beklerken tozlara maruz kalmakta, sayfa kenarlarında önceki kullanıcıların izlerini taşımakta, grip gibi bulaşıcı hastalıkların taşıyıcısı olabilmektedir.  Kitaplar ödünç alındığında ailenizi, çocuklarınızı kısacası çevrenizdekileri tehdit etmektedirler. Sayfalar arasında kitap kurtları, kir, toz gibi mikroplardan arındırıp, okuyucularımızı temiz kitaplarla buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir dakikada tamamlanan temizleme işlemiyle, kitapların sağlık bakımından güvende olduğunu belirten Yılmaz, “Tek bir tuşla eksiksiz bakteri imhasıyla, kitap kapaklarının ve iç sayfalarının temizliğiyle, aromalarla artırılmış sterilizasyon ile, kitaplara zarar vermeden temizliğini yapıyoruz. Kitap temizleme makinası kolibasili, dizanteri basili, tifo basili, stafilokoklar, tüberküloz basili ve subtilis basili gibi çocuklarımızın ve günlük hayatımızı tehdit eden fırsatçı enfeksiyon virüslerini tamamen yok etmektedir.” şeklinde belirti. (M. Sait Çelik – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir