• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MÜRZA BUGÜN - İSTANBUL

Bağımsız, tarafsız ve güvenilir bilginin kaynağı olacak yeni bir analiz merkezi kuruldu. Kısa adı SDAM olan İstanbul merkezli Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi, daha güvenli ve yararlı bilgiye ulaşmak isteyenler için önemli bir merkez görevi görecek.

YANLIŞ OLANA KARŞI DURMAK İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ

Kuruluş amaçlarını ve hedeflerini açıklayan Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi Başkanı Abdulkadir Turan, “Bilgi kaynakları her gün çeşitleniyor, artıyor; bu çeşitlenme ve artış karşısında doğru, güvenilir ve yararlı bilgiye ulaşmak her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor. Saf bilgi gün geçtikçe ideolojik ve yanlı bilgi ile örtülüyor. Merkezimiz, buna karşı, doğru, yararlı ve güven duyulan bir bilgi kaynağı oluşturarak toplumun doğruyu, iyiyi fark etmesini sağlamayı; yanlış olana karşı durması için toplumu gerekli bilgi ve farkındalığa ulaştırmayı amaçlıyor” dedi.

SORUNLARI İMKÂNLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE DUYURACAK VE DUYARLILIK OLUŞTURACAĞIZ

Turan, sözlerini “Strateji Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM), dünyanın her yanındaki özelde Müslümanların, genelde dışlanmış bütün toplumların sorunlarıyla ilgili bilgi toplamayı, o sorunların nedenlerini tespit etmeyi ve bundan ortak sorunlara varmayı hedefliyor. Biz, o sorunları imkânlarımız ölçüsünde duyuracağız, o sorunlar konusunda duyarlılık oluşturmanın yollarını arayacağız. Doğu`da veya Batı`da insanlığa yönelen fizikî veya fikrî tehditler söz konusudur. SDAM, bu tehditlere karşı bir uyanış ve dayanışmanın oluşması için fikrî çalışmalarda bulunacak; etkinliklerini, kendi bilgi kaynaklarına dayanarak güçlenmiş, hür, adil, örnek ve lider bir İslâm dünyasına ulaşma yönünde gerçekleştirecektir.” şeklinde sürdürdü.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir