• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Kara kutu bombayı işaret ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da 224 yolcusuyla düşen Rus yolcu uçağının bombalı bir saldırıyla düştüğü yönündeki bulgular güçleniyor. Soruşturmayı yürüten heyete yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada "Uçağın karakutusu kabinde bir patlama olduğuna işaret ediyor" dedi. Aynı kaynak, "Ses kayıtları uçağın kalkışından havada kaldığı 24 dakika boyunca her şeyin normal seyrinde giderken âni bir hareketin yaşandığını gösteriyor" bilgisini verirken, "Bilgiler bomba teorisini güçlüce destekliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Mısır'a uçuşları askıya alıyor
Moskova'da Ulusal Terörle Mücadele Komisyonu toplandı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov'un açıklamalarına göre, toplantıda, Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandır Bortnikov, Putin'e, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili soruşturma tamamlanana kadar bu ülkeye tüm uçuşların durdurulmasını teklif etti.
Bu öneriyi kabul eden Putin, hükümete gerekli çalışmaları yapma talimatı verdi.

Rusya Federal Turizm Ajansının, Putin'in emri doğrultusunda, Mısır'da Rus turistlerin tahliye edilmesi için çalışmalara başladığı belirtiliyor. Rusya'nın resmi turizm kuruluşu Rostourism ise Mısır'da halihazırda 45 bin Rus turistin bulunduğunu açıkladı.

Rus Hava Yolu Şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü. İngiltere ve ABD'den gelen açıklamalar, uçağın düşme nedeninin, "IŞİD'in uçağa yerleştirdiği bir bomba" olabileceği iddialarını güçlendiriyordu. IŞİD, uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı.

Açıklamanın ardından Türk Hava Yolları ve Lufthansa, Şarm el Şeyh uçuşlarını durdurma kararı almıştı.

Kaynak: Reuters

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir