• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
PKK`liler Cizre`de 60 kişiyi rehin aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`de İpek Yolunu trafiğe kapatan PKK`liler, durdurdukları 6 yolcu otobüsündeki 60 kişiyi alıkoyup kaçırdıktan sonra, kontaklarına el koydukları otobüsleri de barikat yapıp yolu tamamen trafiğe kapattılar.

Edinilen bilgilere göre, saat 19.00 sıralarında Cizre Otobüs terminalinde yolcularını alıp Silopi-Şırnak istikametine doğru giden otobüsler,  İpek Yolu üzerinde 2 ayrı noktada ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan PKK`liler tarafından durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Ardından hareket eden ve kısa süre ilerledikten sonra ve Sur Mahallesi mevkiinde tekrar durdurulan otobüslere el konularak yaklaşık 60 yolcu ise kaçırıldı. Sur Mahallesi`ndeki kimi evere götürülen yolcuların rehin alındığı ve akıbetlerinin ise ne olduğu bilinmiyor. Kontaklarına el konulan otobüsler ise yolu kapatacak şekilde barikat haline getirildiği belirtildi.

Akşam saatlerinden itibaren Cizre`nin farklı noktalarında kamyon gibi büyük araçlarla yolları kapatan PKK`lilerin, halkı sokağa çağırdığı, kimi insanların hendek ve barikatların başında zorla nöbet tutmaya götürüldükleri belirtildi.

Cizre`den son gelen bilgilere göre, şiddetli çatışma ve patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir