• DOLAR 32.551
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2435.012
  • ...
İki Avrupa`ya Doğru mu Gidiliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İNGİLTERE- Belçika`nın Başkenti Brüksel`de düzenlenen, mali yapıları yeniden düzenleme zirvesinde çatlaklık meydana geldi. İngiltere, mali yapıları yeniden düzenleyecek yeni AB anlaşmasını veto etti, zirvede geride kalan 26 ülkenin ortak vergi ve bütçe uygulamasına destek verdiği bildirildi. Euro bölgesinde yer alan 17 ülke anlaşmayı imzalayacağını açıklarken dokuz ülkenin ise anlaşmaya onaya vereceklerini belirttiler. Anlaşmayı henüz imzalamamış bazı Avrupa ülkeleri parlamentolarının onayını bekleyecek.

İngiltere ise yeni anlaşmanın ülkenin çıkarlarına aykırı olduğunu belirterek sürecin dışında kaldı. Böylelikle, Almanya ve Fransa`nın, 27 üyenin onayı olan anlaşma çabaları boşa çıkmış oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise yaptığı açıklamada, tüm AB üyelerini kapsayan bir anlaşmadan yana olduğunu açıkladı, ancak bunun İngiltere`nin tutumu nedeniyle gerçekleşemeyeceğini söyledi. Sarkozy, İngiltere`nin bazı mali kurallardan muaf tutulmayı teklif ettiğini belirtti. Sarkozy, "Bunu kabul edemezdik. Zaten yeterli derecede kural olmadığı için şu anki sorunları yaşıyoruz" dedi.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, anlaşmayı kabul edecek olan ülkelerin Uluslararası Para Fonu IMF`ye ihtiyaç duyabilecek ülkeler için 200 milyar Euro ek kaynak sağlayacağını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de zirvede alınan kararların Euro Bölgesi`nin güvenilirliğini arttıracağını belirtti.

İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir